fredag 23 februari 2024

inloggad som

Hattrick för NLSDays i Malmö

|  ,
|  

Förra veckan hölls NLSDays, nordens största life science-konferens, i Malmö. Rapidus var på plats och kan nu avslöja att konferensen hålls i Malmö även 2021.

Som Rapidus tidigare rapporterat har SwedenBio, branschorganisation för svenska life science-bolag som arrangerar konferensen, upptäckt att NLSDays slog deltagarrekord i Malmö 2017 och i år. Därför hade de bestämt att hålla den i Malmö även 2020 och nu alltså också 2021. Placeringen i Öresundsregionen gör att betydligt fler danska och andra europeiska deltagare kommer, enligt Helena Strigård, vd för SwedenBio.

– Vi har beslutat att hålla konferensen i Malmö i tuff konkurrens med Göteborg, Oslo och Köpenhamn som också gärna vill ha den. Det är en stark markering från oss: här är bra att ena Norden och lättare att koppla på resten av Europa. Dessutom har vi ett väldigt bra samarbete med lokala aktörer, som Lunds och Malmös universitet, Region Skåne med flera, säger hon.

NLSDays är ett sätt för branschorganisationen att visa resten av världen vad nordisk life science erbjuder. Deltagarna är till exempel småbolag som letar kapital, läkemedelsjättar som söker lovande projekt eller tjänsteföretag som raggar kunder. Konferensen har anordnats i Stockholm alla andra år sedan starten 2013.

Elisabet Ottosson

Förra veckan hölls NLSDays, nordens största life science-konferens, i Malmö. Rapidus var på plats och kan nu avslöja att konferensen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.