tisdag 5 mars 2024

inloggad som

Airsonett får nytt regionavtal – och fler på väg

|  
|  

Medicinteknikbolaget Airsonett skriver centralt avtal med Region Östergötland. Därmed kan alla patienter i regionen som har svår allergisk astma få behandling med bolagets luftdusch.

Ängelholmsbaserade Airsonett håller långsamt på att få avtal med regionerna i Sverige. Första centrala avtalet signerades 2017, då med Region Stockholm, och detta är bolagets andra centrala avtal.

Överenskommelser med fler regioner är på gång, enligt bolagets vd Anders Due-Boje.

– Region Skåne tog beslut i somras om att vår typ av behandling ska finansieras centralt. När vi har skrivit under avtalet innebär det en mer jämlik vård för patienterna. I dag får varje vårdcentral ta ifrån sin egen budget om de ska köpa en maskin, säger han.

Hittills har bolaget runt 550 maskiner i drift på olika vårdenheter i Sverige. Ett antal finns även i andra länder.

– Vi fokuserar på Sverige, men sneglar också på Danmark, säger Anders Due-Boje.

I våras tog bolaget in åtta miljoner kronor och Anders Due-Boje tror att de relativt snart kommer att behöva ta in mer.

Bolagets luftdusch Air4 har funnits på marknaden sedan 2010 i olika versioner. I Sverige är den en rekommenderad behandlingsmetod för patienter med svår allergisk astma. Patienten sätter en mobil luftdusch över sin säng och luften renas under natten.

Elisabet Ottosson

Medicinteknikbolaget Airsonett skriver centralt avtal med Region Östergötland. Därmed kan alla patienter i regionen som har svår allergisk astma få […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad