onsdag 23 oktober 2024

inloggad som

Danska hemmakonserter kommer till Malmö

|  
|  

Köpenhamnsbaserade Lowficoncerts, en e-handelsplats för hemmakonserter, etablerar sig i Malmö med de första svenska konsertvärdarna. Företaget värderas till 27,5 miljoner danska kronor och nu tar företaget in 2,7 miljoner till från affärsänglar och existerande ägare.

Ägarna har redan skjutit in över 5 miljoner danska kronor i bolaget, som 2018 gick med knappt en miljon i förlust med ett eget kapital på nästan två miljoner.

– Vi har en skalbar affärsidé och gör vår första utlandssatsning i Malmö. I princip ska hela världen bli vår marknad, säger Karsten Kjems, delägare i Lowficoncerts.

Lowficoncerts affärsmodell är lik Airbnbs. Som en reaktion mot för många dyra mellanhänder i musikbranschen – och dessutom låga ersättningar – ställer privata värdar sina hem till förfogande för konserter med kanske 30-40 person i publiken.

Inträdet går direkt till musikern, minus 15 procent till Lowficoncerts och eventuellt en procentandel till värden. Det finns ingen lokalhyra, inga andra agenter eller någon hyra av utrustning.

– Vi får musikerna att komma nära publiken. Även stora namn kan prova konceptet för att direkt få reaktioner på ett uppförande som ska gå vidare till större konserthallar, säger Karsten Kjems.

Preliminärt har Lowficoncerts 72 värdar och 320 musiker och band knutna till sig. Båda ska öka ordentligt i antal, även i Malmö och resten av Sverige, för att öka omsättningen i företaget.

– Just nu får vi 500 nya användare i månaden, säger Karsten Kjems.

Han är själv jazztrummis och hade förra torsdagen en klassisk pianokonsert hemma hos sig. Även akustisk jazz, country – och kanske en dag heavy metal – kan ingå i programmet.

Keld Broksø

Köpenhamnsbaserade Lowficoncerts, en e-handelsplats för hemmakonserter, etablerar sig i Malmö med de första svenska konsertvärdarna. Företaget värderas till 27,5 miljoner […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon vill digitalisera second hand

    Second hand-shopping är på stark frammarsch – men butikerna har inte råd att hänga med i den digitala utvecklingen. Linnea Lundmark (26), och hennes bolag Soop System har en lösning som Rapidus belönar med en 34:utmärkelse.

  • Bakslag för Camurus

    Camurus i Lund, Sveriges tredje största läkemedelsbolag sett till börsvärde, fick se sin aktie rasa med nästan 10 procent på tisdagen. ”Beskedet från FDA är beklagligt”, säger vd Fredrik Tiberg.

  • Negativ tillväxt för Inwido

    Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som är mindre dålig än förväntat och aktien stiger på rapporten. Men det finns orosmoln på den pressade bygg- och renoveringsmarknaden.

  • Thule flyttar huvudkontoret

    Thule Groups huvudkontor lämnar de nuvarande lokalerna vid Mobilia i Malmö. Nästa sommar går flyttlasset.


  • Tipsa oss!

    Vi på Rapidus brinner för det skånska näringslivet. Vi vill ge dig en heltäckande bevakning av det som händer i vår region. Men vi kan inte veta allt. Tipsa oss!

  • Fler blommor i skånska vägkanter

    Projektet Hela Sverige Blommar, organiserat av den anrika organisationen Hushållssällskapet, ska odla fler blommor än någonsin i Skåne. En trio skånska banker är de senaste att ansluta sig till projektet.

  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Sportscom avbryter satsningen

    Helsingborgsbolaget Sportscom skulle utmana Radiosporten med livesända radioreferat från stora ligor. Men precis före fotbollspremiären drar man ur sladden.

  • Bokförlag i Helsingborg växer med förvärv

    Det börsnoterade bokförlaget Hoi Publishing, med redaktion i Helsingborg, köper Lundaförlaget Ekström & Garay. Med affären befäster Hoi sin ställning som Sveriges största hybridförlag.

  • The Conference öppnar dörrarna

    Det som började som en internkonferens är i dag en välrenommerad plattform för kreativa näringar.

  • Helsingborgsförlaget Komlitt säljs

    Bokförlaget Ordstark i Helsingborg säljer och prioriterar om.

  • Helsingborgare utmanar Radiosporten

    Sportscom heter den nya streamingtjänsten som lanseras i veckan. Bolaget har lockat tunga investerare.

  • Två öl per sekund & över 60 miljoner i vinst

    En rörelsemarginal på 32 procent är något många bolag bara kan drömma om, men så lönsam är festivalen Sweden Rock. […]

  • Minut för Minut

    Referat av Mette Carlbom Uppslutningen var stor när Rapidus på torsdagen för tjugoandra året i rad korade Årets Rapidusföretag som […]