måndag 13 maj 2024

inloggad som

Progress PR Öresund vann ReproUnions upphandling

Progress PR Öresund, som startade i Malmö för ett år sedan, har vunnit en internationell upphandling för det EU-finansierade svensk-danska fertilitetsprojektet ReproUnion.

Projektet, som koordineras av Medicon Valley Alliance, binder samma 13 forskningsenheter i Danmark och Skåne och har fått nästan åtta miljoner euro av EU:s Interreg-program.

– För oss är det strategiskt viktigt att komma in på marknaden för life science även här i regionen eftersom vår Stockholmsbyrå är otroligt stark på området, säger Progress PR Öresunds vd Daniel Persson till Rapidus.

Progress PR Öresund gör också sin första nyrekrytering i Malmö i form av Kim Lind, tidigare journalist på bland annat LRF Media och Sydsvenska Dagbladet.

– Det är skönt att byta från en krisande mediebransch till ett litet företag som satsar. Jag kommer att sköta skrivande och research, jag vet ju hur man ska formulera sig som företag för att väcka intresse, säger Kim Lind till Rapidus.

Niclas Lindstrand

Progress PR Öresund, som startade i Malmö för ett år sedan, har vunnit en internationell upphandling för det EU-finansierade svensk-danska […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon leder cancerforskning med ny affärsidé

    Ett litet läkemedelsbolag kan inte vara bäst på allt från forskning till kapitalresning. Det säger Anki Malmborg Hager som i 30 år haft ett finger med i spelet i en lång rad av Lunds tongivande läkemedelsbolag. Nu leder hon uppstartsbolaget Lead Biologics med annan affärsidé.

  • Solid X blåser av fusionen

    Det blir ingen fusion mellan konsultbolagen Solid X och Time People Group. Orsaken som anges i ett pressmeddelande är ”strategiska överväganden”. Men Rapidus vet mer.

  • Skånska bolagsfinalister

    AI, hållbarhet, analys och golf. Inom dessa områden verkar framtidens skånska succébolag. I alla fall om man ska tro juryn i Venture Cups regionfinal i syd.