söndag 3 december 2023

inloggad som

Hård konkurrens om IT-konsulter…

Behovet av IT-konsulter är stort i Skåne och det finns inte tillräckligt många att anställa. Rapidus rundringning till en handfull konsultbolag visar att det blir allt svårare att rekrytera och att det finns behov av hundratals fler IT-konsulter.

Jayways vd Philip Kron menar att konkurrensen om kompetensen hårdnat i Sydsverige. Bolaget har hittills i år uppnått knappt halva anställningsmålet. Jayway erbjuder bland annat fortbildningsdagar, anordnar event och samarbetar med skolor för att hitta personal. Med franska Devoteam – som äger 75 procent av Jayway – i ryggen har bolaget viss medvind.

– Vi har genom Devoteam inlett ett samarbete med Google som hjälper oss att träna upp personal. Det gör att vi får gratis hjälp, säger Philip Kron.

Hittills i år har 15 konsulter anställts. Målet är att vara minst 400 inom tre år. I dagsläget sysselsätter Jayway totalt 250 konsulter.

Cybercom Öresund siktar på att öka personalstyrkan med 10-20 personer framöver. IT-konsultbolaget har i dag 140 medarbetare. Knowitkoncernen, med kontor i stora delar av landet, har ökat sitt anställningsmål. Koncernen har i dag 250 anställda i Skåne.

– När vi gick in i det här året vet jag att vi hade en målsättning om att rekrytera 60 personer i regionen. Den målsättningen har nu gått upp till 100 personer sedan årsskiftet, och vi har rekryterat 40 kanske. Så det är ett väldigt bra utfall, säger Jonas Svensson, regionchef för Knowit Solutions och vd för Knowit Core i Malmö.

Ideons vd Mia Rolf uppgav nyligen för Rapidus att flera bolag i parken letar programmerare och att det “kanske fattas 400-500 i hela parken”.

Additudes vd Sam Aston säger att Additude kommer behöva 40-50 personer det närmaste året. Det gäller enbart Additude och inte hela koncernen.

Emily Binks
Felicia Frithiof
Emiliano Strauss

Behovet av IT-konsulter är stort i Skåne och det finns inte tillräckligt många att anställa. Rapidus rundringning till en handfull […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad