torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Hostingleverantör blir del av nybildat IT-bolag

Malmöbaserade AHC Nordic, som erbjudit hosting- och domäntjänster sedan 1995, blir en del av det nybildade bolaget Digital Stridspilot, där det kommer att ingå i affärsområdet AHC Cloud Solutions.

Förändringen kommer efter ett beslut om att inrikta sig mer på molntjänster, artificiell intelligens, maskininlärning och automatisering av affärsprocesser. Digital Stridspilot kommer att marknadsföra sig mot mindre företag i olika branscher med särskilt fokus på företag inom traditionell industri med behov av automatisering.

– Mindre företag har oftast inte de resurser som krävs för att kunna tillgodogöra sig den nya tekniken. Vi ser också traditionella industriföretag som en intressant målgrupp, de har ofta mycket att vinna på automatisering av sina affärsprocesser, säger bolagets grundare och vd, Jörgen Hornsten Gran, till Rapidus.

Digital Stridspilots verksamhet utgår från ett kontor i Malmö med sammanlagt tre anställda.

Jessika Nord

Malmöbaserade AHC Nordic, som erbjudit hosting- och domäntjänster sedan 1995, blir en del av det nybildade bolaget Digital Stridspilot, där […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.