onsdag 1 maj 2024

inloggad som

Telavox fortsätter expandera med nya kontor

Telavox ska öppna ytterligare ett kontor i Storbritannien under året, denna gång i Southampton. Ifjol satte IT-bolaget fart på utlandsexpansionen och öppnade kontor i London – där bolaget nu har 13 återförsäljare – och Helsingfors.

– Jag pratade precis med säljchefen i Finland och vi har fått in 80 företag, däribland Ålandsbanken och Varova Oy, säger presschef Kim Wictorin till Rapidus.

Vid det finska kontoret finns 12 medarbetare. Parallellt med den pågående utlandsexpansionen växer antalet kunder, Telavox har runt 250.000 användare totalt. Storkundsenheten Enterprise innefattar bolag med 200 anställda och uppåt.

– Den avdelningen öppnade vi för två år sedan. Den går jättebra, förra året fick vi ungefär 7.000 användare och vi räknar med att vi kommer ha totalt 10.000 användare i år, säger Kim Wictorin.

Telavox utvecklar molnbaserade kommunikationstjänster som växel, telefoni och interna samarbetsverktyg. En betaversion av en videomötestjänst är på väg att lanseras. Bland kunderna märks Löfbergs, Lindex, Persson Invest, Zacco, Lyco och Kicks.

Totalt arbetar 250 personer i bolaget varav 150 vid huvudkontoret i Malmö. Resten är fördelade på övriga kontor som utöver Sverige, Finland och Storbritannien även finns i Norge och Danmark. Så sent som förra åter dubblade Telavox sin lokalyta på Media Evolution City i Malmö och har nu också öppnat ett nytt säljkontor i Västra Hamnen.

– Vi blev trångbodda så vi har ett kontor till med 5-7 anställda, säger Kim Wictorin.

Ericssons före detta vd Jan Frykhammar sitter i styrelsen. Han är även delägare precis som Magnus Mandelsson som tidigare varit vice vd på Ericsson och vd för Tele2 Europa, Reine Eriksson som varit marknadschef på Ericssons satsning Red Bee och Johan Blomquist som tidigare varit partner på Altor och investerat i flera teknikbolag. Vd Viktor Karlsson är största ägare.

I fjol landade omsättningen på strax under en halv miljard kronor. Det är en ökning med 20 procent.

Emily Binks

Telavox ska öppna ytterligare ett kontor i Storbritannien under året, denna gång i Southampton. Ifjol satte IT-bolaget fart på utlandsexpansionen och öppnade […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad