måndag 29 april 2024

inloggad som

Bolagen släpps in i Ideons styrelse

Ideon påbörjar en process för att ge näringslivet större inflytande över hur forskningsparken styrs och utvecklas. Det första steget är att Louise Dolck Strömberg, HR-direktör på Axis Communication, tar plats i styrelsen för både Ideon AB och Ideon Open AB.

– Ideonfamiljen är inne i en transformation och att ta in ett av våra största bolag i styrelsen och säkerställa att vi jobbar i bolagens intresse är jätteviktigt. Just nu utreder vi hur det formellt ska ske, men detta är ett första steg. Vi vill ha med bolagen i vår framtida utveckling och hoppas att vi kan engagera fler att vara med på den resan, säger Ideon Science Parks vd Mia Rolf till Rapidus.

Ideons styrelseordförande Stephan Müchler är också vd för Sydsvenska Industri- och Handelskammaren, men att släppa in de lokala bolagen själva i styrelsen är ett nytt grepp för Ideon.

– Vi är väldigt glada att det är just Louise som tar plats i styrelsen men sin erfarenhet både från storbolag och talangattraktion. Flertalet bolag här letar efter programmerare, det kanske fattas 400-500 i hela parken, säger Mia Rolf.

Det var just Stephan Müchler som tog kontakt med Louise Dolck Strömberg om en eventuell styrelsepost.

– Ideon är viktigt för oss bolag både för att attrahera och behålla talanger till staden och till företagen. Vi har ett ansvar att representera Lund och Ideon ger oss ett sammanhang tillsammans med andra intressenter, säger Louise Dolck Strömberg.

Niclas Lindstrand

Ideon påbörjar en process för att ge näringslivet större inflytande över hur forskningsparken styrs och utvecklas. Det första steget är […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.