torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Genombrott för noterat Malmöbolag

VibroSense Dynamics är i färd med att ta in 22,6 miljoner kronor och har samtidigt tecknat avtal om att sälja 24 exemplar av sin nya mätutrustning för nervskador i händer och fötter. Köparen är företagshälsokoncernen Avonova Human Capital, som ska använda utrustningen i alla sina åtta regioner i Sverige.

– Det är absolut ett genombrott för oss. Avonova har dessutom ett heltäckande systerbolag i Norge, så gör vi bra ifrån oss kan vi slå oss in på den norska marknaden också, säger VibroSenses vd Toni Speidel till Rapidus.

Vibrosense Dynamics utvecklar teknik för att mäta nervskador i händer och fötter. Vid testet jämförs patentens känsel med värden 1.100 friska personer i varierande åldrar, eftersom känseln helt naturligt försämras med åren. Teckningstiden för nyemissionen går ut nu på fredag och enligt Toni Speidel är 80 procent av emissionen garanterad.

– Vi får in nya ägare samtidigt som de gamla satsar mer pengar. Vår nya produkt VibroSense Meter II har haft mycket stora utvecklingskostnader och vi har genomfört studier på diabetes, där alla patienter riskerar nervskador, säger han.

Med den nya produkten breddas dessutom marknaden till patienter som kan få nervskador av cellgiftsbehandlingar mot cancer.

– När vi börsnoterades 2015 la vi fokus på diabetes, sedan har cellgiftsbehandlingar kommit efter hand. Dessutom finns 25 miljoner människor i EU som arbetar med vibrerande verktyg och riskerar nervskador från dem. När skadorna väl upptäcks med de gamla metoderna är de redan långt gångna, säger Toni Speidel.

Niclas Lindstrand

VibroSense Dynamics är i färd med att ta in 22,6 miljoner kronor och har samtidigt tecknat avtal om att sälja […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.