fredag 19 april 2024

inloggad som

1337Works bildar nytt fintech-bolag…

Lundabaserade 1337Works-koncernen har bildat bolaget WeBot som ska ta fram en produkt inom fintech. Det är koncernens fjärde avknoppning i satsningen på att utveckla digitala uppstartsbolag.

Estable är det bolag som kommit längst bland avknoppningarna och ska under året lansera en mjukvara inom travsporten. För att möjliggöra satsningarna bildade koncernen investeringsbolaget 1337 Partners förra året, där fyra näringslivsprofiler gått in med kapital och nätverk. Mjukvarubolaget Tretton37, koncernens vinstgenererande del, står för mjukvarukompetensen.

– Vi har ett stort flöde av attraktiva nya bolag, så vi är öppna för att ta in några fler partner för att kunna satsa ännu mer, säger Anders Dellson, vd för 1337Works.

Han vill inte kommentera hur mycket kapital de har till förfogande, men uppger att de planerar att starta cirka fem nya bolag 2019. Hittills har koncernen grundat Estable, Gamenian med en mjukvara för e-sportindustrin, samt fintechbolagen Tillito och WeBot.

De fyra investerarna i 1337 Partners är Christian W Jansson som tidigare var vd för KappAhl, David Hansson som är verksam i JP Morgan i Hongkong, Qliks tidigare vd Lars Björk samt entreprenören Tobias Ekman.

Elisabet Ottosson

Lundabaserade 1337Works-koncernen har bildat bolaget WeBot som ska ta fram en produkt inom fintech. Det är koncernens fjärde avknoppning i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.