onsdag 8 maj 2024

inloggad som

Vinnovaprojekt ska ge riktlinjer för hållbar life science

|  
|  

Ett projekt lett av Nordic Center for Sustainable Healthcare, NCSH, i Malmö, har fått Vinnovafinansiering till en förstudie om ”Världens mest hållbara sjukvård 2030”. Resultatet ska bland annat bli svenska riktlinjer i hållbarhetsfrågor till företag inom life science.

– Generellt anses vi i Norden vara väldigt duktiga på hållbar sjukvård på kliniker, och nu ska vi ta den kunskapen till företagen inom medicinteknik och läkemedel. De fokuserar oftast på att lösa ett hälsoproblem, men om bolagen inte tar hänsyn till miljöfrågorna redan under utvecklingen så kanske deras produkter inte kan säljas när kraven blir betydligt hårdare, säger Daniel Eriksson, chef för NCSH och projektledare för projektet.

Medeon, Medicon Village samt Swecare och Sahlgrenska Science Park deltar också i projektet som finansieras med 1,5 miljoner kronor från Vinnova och ska vara klart hösten 2019. Fyra hållbarhetskonferenser ska hållas, däribland i Malmö, för representanter från life science-företag och andra organisationer.

NCSH är ett kluster med ett 100-tal medlemmar från cirka 15 länder och bildades 2015.

Elisabet Ottosson

Ett projekt lett av Nordic Center for Sustainable Healthcare, NCSH, i Malmö, har fått Vinnovafinansiering till en förstudie om ”Världens […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Danmarkskollen – statsbesök och Eurovision

    Inget får danskar att prata om Sverige som ett kungabesök. Även Eurovision och en dansk bank som slukar svenska pengar tar stor plats i danska tidningar. Rapidus har koll på danskarnas Sverigebild.

  • Kungens solceller i konkurs

    Skuldtyngda Ourliving genomför en företagsrekonstruktion och vd:n hoppar av. Samtidigt sätts dotterbolaget som levererat solceller till Kungliga slottet i konkurs.

  • Fortsatt nedåt för Sturup

    Swedavias statistik för april visar att antalet resenärer vid Malmö flygplats fortsätter att minska, minus 39 procent i år jämfört med i fjol. Flygplatsen är därmed sämst i klassen av alla Swedavias flygplatser.

  • Starkt från Peab och Trianon

    Trianons aktie tog ett skutt upp när kvartalsrapporten presenterades i dag. Och Peab överraskar med rekord i orderingång. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.