fredag 17 maj 2024

inloggad som

Tre frågor till it-konsulten Cygni Syds vd…

|  
|  ,

…Sofie Månsson, som etablerade dotterbolaget i Malmö i november och nu kan fira företagets sjätte år i rad som Sveriges bästa arbetsplats enligt undersökningen Great Place to Work.

Hur mycket betyder egentligen den utmärkelsen?

– Det är en bekräftelse på att vi är där vi vill vara. Hela tanken när Jon Persson grundade Cygni i Stockholm 2006 var att bygga ett konsultföretag för medarbetarna, att de skulle vara i fokus. Genom att delta i Great Place to Work får vi veta vad vi kan bli bättre på och vad som fungerar bra.

Hur startade dotterbolaget i Malmö?

– Jag hörde Jon prata om företagets vision i sin podd och hörde av mig för att fråga varför de inte fanns i Malmö, det är ju naturligt att finnas i landets tredje stad. Nu är vi tre som jobbar på Cygni Syd och ska väl vara fem eller sex personer innan året är slut.

It-konsulter brukar säga att de har lätt att hitta kunder men svårt att rekrytera och behålla personal. Är det likadant för er?

– Det är inte så viktigt för oss att ta in många nya anställda, utan att hitta rätt medarbetare. Vi anställer inte för en viss tjänst utan hittar en individ som vi fastnar för, sedan lägger vi upp en plan för vad som är rätt uppdrag och kunder för just den personen. Vår personalomsättning är väldigt låg, det kanske är för att vi ska ha bäst förmåner och låta folk utvecklas i jobbet.

Niclas Lindstrand

…Sofie Månsson, som etablerade dotterbolaget i Malmö i november och nu kan fira företagets sjätte år i rad som Sveriges […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad