måndag 15 april 2024

inloggad som

Hur mår Lund? Rapidus Popup tar tempen på studentstaden

Tisdag 23 april 11.30

Rapidus Popup, hos Castellum i Lund!

 

 

 

 

 

Smarta Lund? Eller tröga Lund?

Vi frågar Carin Brenner och Andreas Ekström hos Rapidus Popup!

 

Nu byter Rapidusbaren format och blir

Rapidus Popup!

 

Vi skiftar till lunchformat och nästa gång kanske det blir något annat igen.

Med Rapidus Popup vet man aldrig vart det tar vägen… Snabb mat, snabbt scensamtal, denna gång om Lunds inre liv och image.

Hur ligger egentligen Lund till på din ranking? Är det de stora snillenas starka arena? Eller faktiskt mera en trög, självgod stad som sakta är på väg utför? Kort sagt: Hur mår Lund?


Carin Brenner 
har i över elva år följt Lunds mest lysande stjärnor på nära håll, i egenskap av ”chief of protocol”, eller övermarskalk, som det heter på vanlig Lundensiska. Går universitetet och kunskaps-Lund en lysande framtid till mötes?


Andreas Ekström,
författare, talare, reporter, är mera Lundabo än de infödda och har skrivit hundratals Lundakrönikor i Sydsvenskan. Tror han att Lund blir den ledande intelligentians kreativa näste bortom 2020?


Jan Wifstrand från Rapidus ställer frågorna.

 

 

 

 

Tisdagen den 23 april kl 11.30 träffas vi på Edison Park, Emdalavägen 10 i Lund. Och snälla, skippa den förlegade akademiska kvarten, kom i tid, kl 11.30. Vi slutar kl 13, här går det undan!

Geniala gäster, läcker, lätt lunch och ingen avgift för dig som får denna inbjudan. Castellum bjuder på både mat och dryck.

 

Rapidus Popup är för dig som gillar att hänga med i näringslivet. Här träffar du riskkapitalister och politiker, studenter och innovatörer, entreprenörer och industrialister, finansfolk och kommunikatörer. Stjärnkocken Peter Skogströms krog Edison står för förstklassig förtäring.

Rapidus Popup arrangeras tillsammans med Castellum, som också står för lokalen, samt våra två partners AWA och PwC.

 

Skynda dig att anmäla dig – klicka här.

Välkommen! Parkera gärna i p-hus vid Ideon Gateway. Kollektivt? Stadsbuss 20 eller regionbuss 169 från Lund C. Regionbuss 171 från Malmö.

 

 

 

Tisdag 23 april 11.30 Rapidus Popup, hos Castellum i Lund!           Smarta Lund? Eller tröga Lund? […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.