måndag 29 april 2024

inloggad som

BIMobject köper upp konkurrent

Nasdaq-noterade BIMobject köper Polantis – en av Europas största leverantörer av lösningar för Building Information Modeling (BIM) som används av arkitekter, ingenjörer, designers och andra yrkesverksamma inom byggbranschen. Med köpet övertar BIMobject Polantis 400.000 användare och får därmed totalt 1,5 miljoner registrerade användare.

– Vi blir nu sex gånger större än närmaste konkurrent och får ytterligare 150 högkvalitativa varumärken i vår portfölj, säger Carl Silbersky, affärsutvecklingschef på BIMobject.

I dagarna har BIMobject även utsett en ny vd, Kim Mortensen, som därmed lämnar sin roll som vice vd i mjukvarubolaget Apsis. Han kommer att ersätta bolagets tillförordnade vd, Johan Svanström, som i sin tur förslås till posten som vice ordförande i BIMobjects styrelse.

BIMobjects molntjänst används av byggbranschen som ett sätt att öka produktiviteten i plan- och byggprocessen. BIM-objekten – som är virtuella kopior av allt från fönster till toalettstolar – innehåller information om standarder, klassifikationer och liknande, och kan användas direkt i de flesta program för 3d-design inom byggbranschen.

Jessika Nord

Nasdaq-noterade BIMobject köper Polantis – en av Europas största leverantörer av lösningar för Building Information Modeling (BIM) som används av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.