fredag 17 maj 2024

inloggad som

Malmö stads nya ekonomi- och HR-direktörer klara

Förra veckan kunde Rapidus berätta att Malmö stadskontors åtta avdelningar ska bli sex och att fem nya avdelningschefer ska tillsättas. Nu är två av rekryteringarna färdiga, med Anna Westerling som ny ekonomidirektör och Carina Tempel som HR-direktör.

Anna Westerling är Malmö stads nuvarande budgetchef och Carina Tempel servicedirektör. Båda tillträder 1 maj och deras företrädare, Jan-Åke Troedsson och Liselott Nilsson, går 1 juli över till stadsdirektörens ledningsstab.

– Jag är glad för uppdraget och ser fram emot att kunna påverka hur vi arbetar med ekonomi ur ett bredare perspektiv än jag gjorde som budgetchef. Jag ser också fram emot att tillsammans med andra i Malmö stad verka för att vi ska använda våra resurser på bästa sätt för verksamheten och Malmöborna, säger Anna Westerling till Rapidus.

– Det kommer nog att bli rätt så annorlunda från mitt tidigare jobb på serviceförvaltningen, men HR-frågor har alltid intreserat och jag har lagt mycket fokus på dem oberoende av var jag har varit. Det ska bli kul att lära mig nya saker och sättas i nya sammanhang med mer övergripande arbete, säger Carina Tempel.

Nästa steg i Malmö stads chefsrekrytering är nu att hitta ersättare till Westerling och Tempel, alltså ny budgetchef respektive servicedirektör. Även en ny chef för avdelningen för näringsliv och omvärld ska tillsättas, då Pehr Andersson slutar som näringslivsdirektör efter tio år.

Emiliano Strauss

Förra veckan kunde Rapidus berätta att Malmö stadskontors åtta avdelningar ska bli sex och att fem nya avdelningschefer ska tillsättas. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad