måndag 4 december 2023

inloggad som

Fyra frågor till GPX Medicals nya vd…

…Hanna Sjöström, ekonomie magister utbildad vid LTH och Ekonomihögskolan i Lund, som senast kommer från rollen som marknadsdirektör för TePe Munhygienprodukter. Hon tillträder sin nya tjänst på Gasporox-avknoppningen den 28 januari.

Det kan se ut som ett ganska stort kliv att gå från ett globalt bolag med mängder av produkter på marknaden till ett litet forskningsintensivt utvecklingsbolag – hur känns det?

– Jag har alltid haft ett genuint intresse för innovation och har genomgående i min karriär jobbat med innovation och ny teknik. På Coca-Cola implementerade jag digitaltryck på deras förpackningar i Europa, exempelvis, så det löper som en röd tråd.

Vad var det som lockade dig med just det här uppdraget?

– Det känns spännande att med min kommersiella bakgrund få leda ett så tekniskt kunnigt team, och att få etablera den här laserbaserade metoden för gasmonitorering i lungor hos för tidigt födda barn. Detta är ett område där metoden kan göra betydande nytta för vården, och det känns personligen givande.

Vad blir ditt första och viktigaste uppdrag?

– Mitt viktigaste uppdrag är att kommersialisera bolaget. Det första jag tar mig an är att lära mig branschen, och naturligtvis att möta medarbetarna.

Hur ser du på att få en så publik roll som det innebär att vara vd?

– Jag ser det som ett spännande element, en spännande del av rollen. Och kanske kan min synlighet bidra till att fler kvinnor blir intresserade av innovationsbolag.

Felicia Frithiof

…Hanna Sjöström, ekonomie magister utbildad vid LTH och Ekonomihögskolan i Lund, som senast kommer från rollen som marknadsdirektör för TePe […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad