torsdag 9 maj 2024

inloggad som

Vultus landar totalt fyra miljoner i gräsrotskampanj

|  
|  ,

Lundabolaget Vultus har rest totalt fyra miljoner i sin gräsrotskampanj.

– Det var 250 procent mer än vi skulle. Vi har 410 investerare vilket är användbart, eftersom många har nätverk och hjälpt till och hitta samarbetspartner, säger vd Robert Schmitt till Rapidus.

Under hösten lanserade Vultus sin teknik, som effektiviserar lantbruk, globalt.

– Vi har fått ganska bra respons och fått några nya kunder. Men det har varit en del tekniska problem kopplat till integrationen som vi inte förutspådde och som vi arbetar på, säger Robert Schmitt.

Vultus teknik tar satellitbilder på bönder odlingar och visar med efterföljande bildanalys hur plantorna mår. Tekniken ger även rekommendationer på hur odlarna kan distribuera sitt kväve, baserat på insamlad data. Vultus bildinformation kopplas ihop med lantbrukarnas planeringssystem. Bland kunderna syns brittiska FieldMargin och ryska Exact Farming. Totalt når Vultus ut till över 6,5 miljoner hektar mark.

12 personer arbetar i Vultus som Robert Schmitt grundade ihop med William Håkansson.

Emily Binks

Lundabolaget Vultus har rest totalt fyra miljoner i sin gräsrotskampanj. – Det var 250 procent mer än vi skulle. Vi […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon ska rädda Veg of Lund

    Oatly-veteranen Helene Nielsen har tagit över som vd för Veg of Lund med potatisdrycken Dug. Nu är det vinna eller försvinna efter flera år av stigande förluster.

  • Robotar från Lund vill in i e-handeln

    Cognibotics försäljning av robotautomation accelererar. Efter en ökning med över 30 procent flera år i rad har Lundabolaget nu säkrat sitt största kundavtal hittills.

  • Camurus lyfter på rapport

    Lunds läkemedelsstjärna Camurus ökar på sista raden i dagens rapport för årets första kvartal. Samtidigt upprepar det Lundabaserade läkemedelsbolaget sina finansiella utsikter för helåret.