måndag 26 februari 2024

inloggad som

… och medgrundaren startar nytt i Malmö

Martin Stenlund ska framöver satsa sin tid på Malmöbaserade Living IT, där han sedan tidigare är 50-procentig ägare. På drygt ett år har bolaget växt till 15 anställda, med planen om att bli ”stora som en skolklass”.

Living IT grundades av vd:n Mattias Larsson sommaren 2017. Strax därefter klev Martin Stenlund in som delägare.

Bolaget har växt successivt sedan starten och precis flyttat in i nya lokaler i centrala Malmö. Omsättningen 2018 ser ut att hamna på cirka 16 miljoner kronor med en vinstmarginal runt sju procent, säger Martin Stenlund. Både han och Mattias Larsson har ett förflutet på IT-konsultbolaget Diversify som hade drygt 80 anställda när de 2012 köptes upp av norska Webstep. I Living IT är formatet mindre.

– Vi vill bli stora som en skolklass. Jag tycker det är tråkigt när företaget har en julfest och man inte är säker på vem som är anställd och vem som är inbjuden respektive, säger Martin Stenlund till Rapidus.

Living IT fokuserar på mjukvaruutveckling inom allt från java till .Net och mobilappar. Kundlistan domineras av stora och små företag i Skåne och på Själland, däribland Min Doktor och Tetra Pak.

Vid sidan av den dagliga verksamheten står Living IT bakom konferensen Beauty in Code, som i våras lockade 300 deltagare till Malmö Live. En ny upplaga är planerad till mars.

Erik Olausson

Martin Stenlund ska framöver satsa sin tid på Malmöbaserade Living IT, där han sedan tidigare är 50-procentig ägare. På drygt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.