måndag 29 april 2024

inloggad som

Huawei startar kamerautveckling i Lund

Rapidus kan i dag avslöja att kinesiska mobiljätten Huawei ska starta ett nytt utvecklingsteam för videoövervakning i Lund, under näsan på Canon-ägda Axis.

Huaweis utvecklingskontor i Lund har hittills dominerats av chipdesign och standardisering av 5G. Ett trettiotal personer ingår i 5G-teamet som leds av Johan Hokfelt och inkluderar Ericsson-veteranen Bengt Lindoff. I samma lokaler finns även ett tiotal personer som arbetar med mobildesign i vid mening, mer inriktat på användarupplevelse och mjukvara, erfar Rapidus.

Och snart ska alltså Lundakontoret även inkludera ett utvecklingsteam inom videoövervakning. Av platsannonser som Rapidus tagit del av framgår det att målsättningen är att utveckla en ny modern övervakningskamera till bolagets portfolio, samt att de söker personer med kunskap inom bildbehandling. Arbetet ska även inkludera samarbeten med universitet och industriparter. Huawei har sedan tidigare samarbete inom 5G-området med Lunds tekniska högskola, men huruvida även kamerateamet ska samarbeta med LTH är ännu oklart.

“Inom våra 5G-satsningar så är uppkopplade saker, IoT, ett expansivt område med bland annat kameror, video samt olika sensorer. Vår forskningsexpertis inom mobila tjänster fortsätter att expandera i Sverige och vi rekryterar nu bland annat till vårt kontor i Lund”, skriver Carina Axelsson, kommunikationschef för Huawei i Sverige, i ett mejl till Rapidus.

Hur stort kamera-teamet ska bli och vem som ska leda det återstår också att se. Hittills rör det sig om tre platsannonser hos rekryteringsföretaget Incluso, som efterfrågar experter inom videoalgoritmer respektive kamerahårdvara.

Emiliano Strauss

Rapidus kan i dag avslöja att kinesiska mobiljätten Huawei ska starta ett nytt utvecklingsteam för videoövervakning i Lund, under näsan […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.