fredag 9 juni 2023

inloggad som

FN och Vinnova öppnar globalt innovationscenter på Ideon

Efter Antigua har UNOPS, FN:s organisation för projekttjänster, valt att förlägga sitt andra globala innovationscenter på Ideon i Lund. Små och medelstora bolag ska här kunna få stöd av FN-organisationer och ett globalt nätverk av innovationspartners för att skapa ”avancerade och dispruptiva lösningar” i arbetet mot de globala målen i Agenda 2030, enligt ett pressmeddelande.

Centret stödfinansieras av Vinnova fram till 2022, och samtal om ytterligare potentiella privata och offentliga samarbeten pågår fortfarande. Målet med FN:s globala innovationscentra är att skapa ett världsomspännande innovationsnätverk.

Bolag ska inom ramen för nätverket få möjlighet till inkubatorstid på något av de andra centren, och tillgång till en internationell investeringsfond som har grundfinansiering av den Europeiska Investeringsbanken.

– Det är ett styrkebesked att FN väljer just vår science park och Lund, skriver Ideons vd Mia Rolf i pressmeddelandet. /Felicia Frithiof

Efter Antigua har UNOPS, FN:s organisation för projekttjänster, valt att förlägga sitt andra globala innovationscenter på Ideon i Lund. Små […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl