fredag 14 juni 2024

inloggad som

… och drar igång 5G-projekt med lokal industrijätte

|  ,
|  

Sedan invigningen förra hösten har Ericsson främst kört några mindre, interna innovationsprojekt i sin inkubator Ericsson Garage. Ett större industriföretag från regionen blir första externa parten.

Platschefen Linda Persson vill inte uppge något namn men säger att det rör sig om ett större regional aktör inom tillverkningsindustrin.

– Projektet går ut på att se hur man kan använda 5G och industriella tillämpningar av Internet of Things i deras verksamhet. Vi vill till exempel veta om vi behöver ändra vår teknik på något sätt, säger hon till Rapidus.

Projektet drivs i Ericsson Garage, telekomjättens inkubator och experimentverkstad som håller på att byta namn till Ericsson One. ”Garaget” i Lund har plats för ett 20-tal personer och ett par projekt kan köras parallellt. Linda Persson hoppas på fler externa samarbeten med koppling till 5G och artificiella intelligens.

Erik Olausson

Sedan invigningen förra hösten har Ericsson främst kört några mindre, interna innovationsprojekt i sin inkubator Ericsson Garage. Ett större industriföretag […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Recept mot matsvinn i Lejonkulan

  Varje år orsakas matsvinn för mer än 100 miljarder dollar av temperaturavvikelser i transportkedjan av kylda och frysta livsmedel. Startupen […]


 • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

  Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

 • Precise toppvärvar från Lime

  Efter lyckade kostnadsbesparingar värvar Precise Biometrics en ny finanschef i ekonomiprofilen Maria Wester. Hon har tidigare haft samma roll på Min Doktor och lämnar i sommar Lime Technologies.

 • Great IT på förvärvsjakt

  Med ny vd och uppskruvade tillväxtmål söker Great IT efter bolag att sluka. IT-koncernen vill omsätta 1 miljard kronor inom fem år.

 • Danir ger sig in i fintechbranschen

  Sigma Connectivity, som ingår i den familjeägda bolagsgruppen Danir, är mest känt för produktutveckling. Men nu startar bolaget en renodlad konsultverksamhet med inriktning på fintech.

 • Skånsk IoT i Sveriges största rederi

  Life Finder Systems når sitt första kommersiella genombrott med en order från rederiet Wallenius Wilhelmsens amerikanska flotta Arc.

 • De tar bank-ID ut i världen

  Skaparna av vårt svenska bank-ID vill föra ut lösningen globalt. Malmöbolaget Covr Security lanserar nu sitt ID-system i Bangkok Bank i Thailand. Men vägen dit har varit lång och bolagets omsättning är fortfarande blygsam.

 • Freedrum ur takt igen

  Malmöbolaget Freedrum Studios har fått en ansökan om företagsrekonstruktion godkänd i tingsrätten. Det är inte första gången bolaget är i ekonomisk knipa.

 • Handiscover i konkurs

  Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

 • Cybersäkerhet snabbast växande IT-marknaden

  Det finns stora pengar att hämta för den som kan cybersäkerhet. Rapidus har pratat med några skånska bolag som vill växa på den stekheta marknaden. 

 • Precis vad Precise behövde

  Precise Biometrics i Lund har andats optimism på senare tid. Nu minskar förlusten i rapporten för årets första kvartal.