torsdag 25 april 2024

inloggad som

… och drar igång 5G-projekt med lokal industrijätte

|  ,
|  

Sedan invigningen förra hösten har Ericsson främst kört några mindre, interna innovationsprojekt i sin inkubator Ericsson Garage. Ett större industriföretag från regionen blir första externa parten.

Platschefen Linda Persson vill inte uppge något namn men säger att det rör sig om ett större regional aktör inom tillverkningsindustrin.

– Projektet går ut på att se hur man kan använda 5G och industriella tillämpningar av Internet of Things i deras verksamhet. Vi vill till exempel veta om vi behöver ändra vår teknik på något sätt, säger hon till Rapidus.

Projektet drivs i Ericsson Garage, telekomjättens inkubator och experimentverkstad som håller på att byta namn till Ericsson One. ”Garaget” i Lund har plats för ett 20-tal personer och ett par projekt kan köras parallellt. Linda Persson hoppas på fler externa samarbeten med koppling till 5G och artificiella intelligens.

Erik Olausson

Sedan invigningen förra hösten har Ericsson främst kört några mindre, interna innovationsprojekt i sin inkubator Ericsson Garage. Ett större industriföretag […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.