söndag 28 april 2024

inloggad som

Tre snabba till Erdem Ovacik, vd för danska Donkey Republic…

…som siktar på Stockholm efter att ha erövrat Skåne.

Köpenhamnsbolaget Donkey Republic har i år etablerat sina bluetooth-utrustade stadscyklar med ett appbaserat låssystem i Mölndal och Ängelholm – utöver befintliga i Malmö, Lund, Visby, Ystad och Helsingborg. Antalet cyklar har fördubblats till 8.000 under året – men än så länge syns inga svarta siffror i räkenskaperna.

Har ni fler planer för den svenska marknaden?

– Ja, vi överväger Stockholm som destination 2019. Men inget beslut har tagits ännu. Annars är vi öppna för förfrågningar från andra städer om lånecyklar. Vi ser en ökad efterfrågan i Norden.

Ni har cyklar i tio danska städer, men kan ni fortsätta er största satsning i Köpenhamn efter att kommunfullmäktige diskuterade villkoren för Donkey Republic i april?

– Vi väntar fortfarande på nya regler för lånecyklar i Köpenhamn.

Finns det nya planer för kapitalresning?

– Ja, vi är i färd med att resa nytt kapital efter ett mycket framgångsrikt 2018.

Donkey Republic har fått 65 miljoner danska kronor från venturefonden Howzat Partners. Därtill har danska Vækstfonden och affärsänglar investerat. 2017 fanns ett underskott på 9,6 miljoner danska kronor, i årsredovisningen reste revisorn tvivel om fortsatt drift. I år fick Donkey Republic 1,9 miljoner euro.

Klik her for at se dansk version af artikeln

Keld Broksø

…som siktar på Stockholm efter att ha erövrat Skåne. Köpenhamnsbolaget Donkey Republic har i år etablerat sina bluetooth-utrustade stadscyklar med […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.