måndag 29 april 2024

inloggad som

Danska IMG Play tar steget över sundet

Köpenhamnsbaserade IMG Play, som bland annat sköter streaming av videoklipp åt danska folketinget via nätet och mobilapp, drar igång ett dotterbolag i Lund. Anledningen är delvis omfattande kontrakt med ett ”stort svenskt möbelföretag”.

IMG Plays affärsidé är att ta hand om såväl videoproduktion som den tekniska utvecklingen som krävs för publicering av rörlig bild på nätet. Sedan 2016 har bolaget haft svensk representation i form av delägaren Anton Nilsson.

Att ledningen nu drar igång ett svenskt dotterbolag ska bland annat göra det lättare att sköta administrationen med svenska frilansare. Men IMG Play räknar även med fler svenska affärer framöver. Av omsättningen, som dubblats år för år till runt tio miljoner kronor, står svenska kunder i dag för ungefär en fjärdedel.

– Vi har ett stort svenskt möbelföretag som kund, och med tanke på hur våra kontrakt med dem utvecklas tror jag att hälften av våra intäkter kommer vara i Sverige på sikt. Sverige är ju också en större marknad, säger Anton Nilsson.

I kundlistan finns sedan tidigare Handelshögskolan i Stockholm och Atlas Copco. IMG Play sysselsätter sex personer samt ett 10-tal frilansare på deltid, och har ett nära samarbete med norska 20-mannabolaget IMG Nord under det gemensamma varumärket IMG Nordic Group.

Erik Olausson

Köpenhamnsbaserade IMG Play, som bland annat sköter streaming av videoklipp åt danska folketinget via nätet och mobilapp, drar igång ett […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.