måndag 29 april 2024

inloggad som

Fem snabba till Jaana Nykänen, vd på Divine Robot…

|  , ,
|  

… som utvecklat ett VR-spel åt Malmöbaserade Extremezone, vars aktivitetscenter har premiär på varuhuset Entré nu på fredag.

Vad exakt har ni utvecklat åt Extremezone?
– Ett VR-spel som kommer att kunna spelas av upp till fyra personer samtidigt, på en yta av 10 gånger 10 meter.

Hur går spelet till?
– Man går omkring med en VR-dator på ryggen som har trådlös uppkoppling. Och så ska man skjuta ner zombier som dyker upp. Spelet har fyra nivåer och när man klarar en åker man upp i en virtuell hiss till nästa plan.

Hur stort är intresset för VR bland svenska företag?
– Den minst mogna marknaden ligger i Norden vilket är överraskande eftersom vi brukar ligga i framkant. Men enligt färska siffror från Capgemini Research Institute planerar 50 procent av företagen som för närvarande inte använder AR och VR att börja med tekniken inom de närmaste tre åren.

Om du får sia, vad blir nästa heta användningsområde för VR-tekniken?
– Träning och utbildning inom högriskområden där det är för dyrt eller för farligt att testa i en verklig miljö. Som säkerhetsrutiner på oljeriggar för att ta ett exempel.

Divine Robots är baserat i Malmö. Hur går företaget?
– Vi har ökat vår omsättning med 50 procent per år sedan 2015 och är nu 17 anställda. År 2017 omsatte vi runt elva miljoner kronor och uppvisade en vinst på drygt en miljon.

Magnus Erlandsson

… som utvecklat ett VR-spel åt Malmöbaserade Extremezone, vars aktivitetscenter har premiär på varuhuset Entré nu på fredag. Vad exakt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.