söndag 4 juni 2023

inloggad som

Zaplox fyller på kassan – ska ta in 48 miljoner

Noterade Lundabolaget Zaplox ska resa 48 miljoner kronor. Emissionen är garanterad till runt 87 procent. Samtidigt har bolaget fått sin första kund i Sydafrika, det handlar om ett hotell i Sibasa med 100 rum.

Emissionen är en konsekvens av att förväntningarna på utrullningstakten i samband med noteringen inte mötts. Pengarna ska bland annat gå till att marknadsinsatser.

Zaplox utvecklar system för lås som öppnas med mobila nycklar. Användaren laddar ner nyckeln till telefonen via en app medan ett webbaserat administrationsgränssnitt reglerar vilka nycklar som kan öppna vilka dörrar vid olika tidpunkter. Fokus ligger på semesterboenden och hotell.

Zaplox grundades 2010 och är noterades på First North Stockholm förra året. Ifjol omsatte Zaplox strax över tre miljoner kronor med ett negativt resultat före skatt på drygt – 20 miljoner kronor. Vd är Magnus Friberg. /Emily Binks

Noterade Lundabolaget Zaplox ska resa 48 miljoner kronor. Emissionen är garanterad till runt 87 procent. Samtidigt har bolaget fått sin […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl