torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Lumito klart för notering

Medicinteknikbolaget Lumito i Lund har godkänts för notering på NGM Nordic. Första handelsdagen blir den 19 oktober 2018.

Lumito inriktar sig på medicinsk teknik för digital patalogi och utvecklar ett analysinstrument för digital utvärdering av vävnadsprov från exempelvis misstänkta tumörer och använder kommersiellt tillgängliga nanopartiklar.

När Rapidus pratade med bolaget i början av året var målet att ta in runt 25 miljoner kronor i en listningsemission. I somras sköt Lumito på sin notering efter protester från aktieägare, men nu blir den alltså av.

Lumito bildades 2012, men startade den aktuella inriktningen för ett par år sedan. Då köpte bolaget tillbaka rättigheter från Genovis till en teknik som bygger på fluorescens från så kallade uppkonverterande nanopartiklar. Samtidigt kom ordförande Masoud Khayyami in som ägare. Vd är Stefan Nilsson. /Emily Binks

Medicinteknikbolaget Lumito i Lund har godkänts för notering på NGM Nordic. Första handelsdagen blir den 19 oktober 2018. Lumito inriktar […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]