fredag 17 maj 2024

inloggad som

Malmöföretag utvecklar digitalt cykellås

ABR Solutions utvecklar sedan tidigare appar för taxibolag. Nyligen lanserades en ny tjänst som låser och låser upp cykellås via Blutetooth.

Hittills använder MKB appen för ett tiotal cyklar i fastighetsbolagets cykelpooler.

– Vi gick live med den för 1-2 månader sen och diskuterar nu med andra aktörer, säger medgrundare Behdad Ansari till Rapidus.

Cykellåsen har inbyggd Bluetooth som kommunicerar med appen där användaren kan låsa och låsa upp. Det går även att lokalisera cyklarna via telefonens GPS.

Taxiappen används av Taxi 97 i Malmö, Varbergs Taxi och Taxi Borås. ABR Solutions får betalt varje gång en taxi beställs via appen. Utöver att beställa och förbeställa taxibilar kan användaren även se på en karta var en beställd taxi befinner sig.

Behdad Ansari, som även är vd på IT-konsultbolaget Devoote samt delägare i Starke Cycles och Movebybike, grundade ABR Solutions ihop med Carl Hammarlund. Tre personer arbetar i ABR Solutions, som i dagsläget omsätter under en miljon kronor.

Emily Binks

ABR Solutions utvecklar sedan tidigare appar för taxibolag. Nyligen lanserades en ny tjänst som låser och låser upp cykellås via […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad