fredag 19 april 2024

inloggad som

Bankveteran tar över Sten K Johnsons stiftelse

Suzanne Norrby, som basat över Sten K Johnsons stiftelse sedan starten 2013, lämnar stiftelsen. Ny verksamhetsansvarig är Lisbeth Barchan. Hon har ett långt förflutet från skånska banksektorn men har de senaste åren haft ett antal styrelse- och interimsuppdrag i andra branscher.

Sten K Johnsons stiftelse delar årligen ut ett 50-tal bidrag på uppåt 300.000 kronor var till skånska personer, projekt och bolag inom bland annat medicin, teknik och litteratur. Bland dem som senast fick tilldelning finns Lundabolagen cTrap och Sinntaxis samt Sofie Woge, som fått mycket uppmärksamhet för sin handske som förstärker greppstyrkan hos funktionsnedsatta. Handsken utvecklas i bolaget Tendo, i dag baserat i robotklustret i danska Odense.

Några omedelbara förändringar för stiftelsen planerar Lisbeth Barchan inte.

– Nej, jag ska först ta ett år att känna in mig i rollen. Men en uppgift blir att göra stiftelsen mer känd så att vi kan nå ut till fler, säger hon till Rapidus.

Sten K Johnsons stiftelse äger 49 procent av den bortgångna finansmannens bolag Tibia Konsult, i dag kontrollerat av Sten K Johnsons söner. Tibia Konsults tillgångar värderas i senaste årsredovisningen till 2,6 miljarder kronor.

Erik Olausson

Suzanne Norrby, som basat över Sten K Johnsons stiftelse sedan starten 2013, lämnar stiftelsen. Ny verksamhetsansvarig är Lisbeth Barchan. Hon […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.