onsdag 29 maj 2024

inloggad som

Malmöbolag först ut när E.on börjar investera i uppstartsbolag

|  , ,
|  

Energijätten E.on gör sin första investering i ett svenskt uppstartsbolag, när de går in som delägare i Malmöbaserade OurGreenCar. Bolaget har deltagit i E.on:s Agile-program, en affärsutvecklingsaccelerator för nystartade företag inom energiområdet, och det ligger i planen att göra fler investeringar i Agile-bolagen.

Det uppger Joakim Adgård, försäljningschef på E.on, till Rapidus.

– Detta är E.ons första investering i det svenska Agile-programmet, men vi har tidigare gjort investeringar i våra globala program. Omställningen av hela energisystemet kommer att kräva innovationer. Agile-programmet är ett sätt för oss att hjälpa fram nya innovationer och kunna investera i ny teknik och nya affärsmodeller, säger Joakim Adgård.

Agile startades 2013 av E.on i Tyskland och har hittills haft ett hundratal deltagare. Företagen får stöd i form av affärsutveckling och ett mindre såddkapital. Programmet är öppet för externa uppstartsbolag och för E.ons egna medarbetare.

OurGreenCar startades 2015 och levererar fordonspooler av eldriva fordon – bilar, scootrar och cyklar – till bostadsrättsföreningar, företag och kommuner. Bland kunderna finns Skanska och Riksbyggen.

Elisabet Ottosson

Energijätten E.on gör sin första investering i ett svenskt uppstartsbolag, när de går in som delägare i Malmöbaserade OurGreenCar. Bolaget […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad