söndag 28 april 2024

inloggad som

Trångbodd Øredev-konferens flyttas till Hyllie

|  ,
|  

Efter att i många år ha huserat i Slagthuset i centrala Malmö, flyttar utvecklarkonferensen Øredev i år till Malmömässan i Hyllie. Nu består utmaningarna enligt konferenschefen Emily Holweck i att göra de större lokalerna ombonade och locka tillbaka danskarna som förra året var färre än de deltagande norrmännen.

Omkring 1.300 utvecklare väntas besöka Hyllie i november när Øredev-konferensen inleds för fjortonde gången. Förra året kom 700 av dem från Skåne, 200 från Norge, 150 från Stockholm och lika många från Danmark. Att fler norrmän än danskar sökte sig till Malmö tror Emily Holweck är en ren slump.


– Det var väldigt oväntat att det kom så många från Norge, det var inget vi hade lagt resurser på, säger hon till Rapidus.

Än så länge följer bokningarna mönstret från förra året, även om det brukar bli högtryck på biljetterna först framåt oktober. Nytt för i år är de mer bronära lokalerna på Malmömässan.

– Vi behövde större utrymme för fler besökare, säger Emily Holweck som lett konferensen de senaste elva åren.

Under tiden har deltagandet gått upp och ner med konjunkturen; när finanskrisen slog till sjönk anmälningarna från 700 till 300 på ett bräde. I år räknar man med något större deltagande än förra årets 1.200. Øredev-konferensen grundades av Malmöbaserade Jayway 2005, och är fortfarande ett helägt dotterbolag till IT-konsultkoncernen. Hösten konferens har temat biohacking.

Felicia Frithiof

Efter att i många år ha huserat i Slagthuset i centrala Malmö, flyttar utvecklarkonferensen Øredev i år till Malmömässan i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Hon återvinner elbilsbatterier

    Veckans Lejonkulan gästas av Raula Runsten, medgrundare av Rebaba som utvecklar system för energilagring i industriell skala med hjälp av uttjänta elbilsbatterier.