torsdag 22 februari 2024

inloggad som

Ny ledning på plats för Medicon Village

Sedan Medicon Villages verksamhet i Lund delades i två bolag i april har Mats Paulssons ägarstiftelse och de offentliga finansiärerna möblerat om i toppen. Nu har båda bolagen fått styrelserna på plats.

Det nybildade bolaget Medicon Village Innovations AB är det konkreta resultatet av mångmiljonstödet som Lunds kommun, Region Skåne och Lunds universitet klubbade under våren. Den offentliga samfinansieringen återspeglas i styrelsens sammansättning, som blev klar strax innan sommaren. Här finns Linus Wiebe och Johanna Asklin från LU Innovation, kommunpolitikerna Anders Almgren (S) och Christer Wallin (M), medan Mattias Olsson (S) och Jonas Duveborn (M) representerar Region Skåne.

Den tidigare socialdemokratiska ministern Anders Sundström har tagit ordförandeposten i både Medicon Village Innovations AB och fastighetsbolaget. Där sitter även Mats Paulsson i styrelsen, liksom ägarstiftelsens ordförande Göran Grosskopf.

Mats Leifland, som varit vd för Medicon Village sedan starten 2012, klev i våras åt sidan till en deltidsroll som senior rådgivare. Den tidigare vice vd:n Kerstin Jakobsson, som ansvarat för just innovations- och mötesverksamheten, blev vd för innovationsbolaget medan den tidigare fastighetschefen fortsätter driva fastighetsbolaget.

– Jag har aviserat att jag vill jobba vidare i de här miljöerna, i klusterbildningarna i Lund och Malmö, och jag kommer säkert dyka upp i något bolag där jag kommer att vara mer aktiv i styrelser eller som senior rådgivare. Men det var naturligt att efter sju år som vd lämna över rodret till mina medarbetare, säger Mats Leifland till Rapidus.

I dagarna flyttar Region Skånes IT-avdelning på ett par hundra anställda in i de lokaler som ESS tidigare har hyrt hos Medicon Village.

Felicia Frithiof

Sedan Medicon Villages verksamhet i Lund delades i två bolag i april har Mats Paulssons ägarstiftelse och de offentliga finansiärerna […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.