torsdag 25 april 2024

inloggad som

Ny ledning på plats för Medicon Village

Sedan Medicon Villages verksamhet i Lund delades i två bolag i april har Mats Paulssons ägarstiftelse och de offentliga finansiärerna möblerat om i toppen. Nu har båda bolagen fått styrelserna på plats.

Det nybildade bolaget Medicon Village Innovations AB är det konkreta resultatet av mångmiljonstödet som Lunds kommun, Region Skåne och Lunds universitet klubbade under våren. Den offentliga samfinansieringen återspeglas i styrelsens sammansättning, som blev klar strax innan sommaren. Här finns Linus Wiebe och Johanna Asklin från LU Innovation, kommunpolitikerna Anders Almgren (S) och Christer Wallin (M), medan Mattias Olsson (S) och Jonas Duveborn (M) representerar Region Skåne.

Den tidigare socialdemokratiska ministern Anders Sundström har tagit ordförandeposten i både Medicon Village Innovations AB och fastighetsbolaget. Där sitter även Mats Paulsson i styrelsen, liksom ägarstiftelsens ordförande Göran Grosskopf.

Mats Leifland, som varit vd för Medicon Village sedan starten 2012, klev i våras åt sidan till en deltidsroll som senior rådgivare. Den tidigare vice vd:n Kerstin Jakobsson, som ansvarat för just innovations- och mötesverksamheten, blev vd för innovationsbolaget medan den tidigare fastighetschefen fortsätter driva fastighetsbolaget.

– Jag har aviserat att jag vill jobba vidare i de här miljöerna, i klusterbildningarna i Lund och Malmö, och jag kommer säkert dyka upp i något bolag där jag kommer att vara mer aktiv i styrelser eller som senior rådgivare. Men det var naturligt att efter sju år som vd lämna över rodret till mina medarbetare, säger Mats Leifland till Rapidus.

I dagarna flyttar Region Skånes IT-avdelning på ett par hundra anställda in i de lokaler som ESS tidigare har hyrt hos Medicon Village.

Felicia Frithiof

Sedan Medicon Villages verksamhet i Lund delades i två bolag i april har Mats Paulssons ägarstiftelse och de offentliga finansiärerna […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.