fredag 19 april 2024

inloggad som

Växande GetAccept flyttar utvecklingen till Malmö

Det omskrivna uppstartsbolaget GetAccept, som utvecklar en tjänst för digitala offerter och signeringar, flyttade vid årsskiftet sin utvecklingsavdelning från San Francisco till Malmö. Med sex nyanställda den senaste månaden lämnar de nu lokalerna de flyttade in i för ett år sedan.

– För ett år sedan fanns sju anställda här. Sedan dess har vi gjort en rockad. Tre av oss fyra grundare har flyttat hem från USA eftersom vi gasar på här i Norden, säger GetAccepts vd och medgrundare Samir Smajic till Rapidus.

Fem anställda finns alltjämt kvar vid huvudkontoret i San Francisco, men det är vid Nordenkontoret och utvecklingsavdelningen i Malmö som 17 av de 28 medarbetarna sitter i dag. Utrymmet på 230 kvadratmeter börjar bli trångt, och GetAccept letar nu efter den dubbla lokalytan någonstans i centrala Malmö.

Den snabba tillväxten av medarbetare har delvis möjliggjorts av ett kapitaltillskott på motsvarande 13 miljoner kronor förra hösten. I dagsläget finns inga konkreta planer på ytterligare emissioner, bolaget satsar i stället på att utöka kundbasen som i dag uppgår till omkring 5.000 betalande företag världen över, och 20.000 gratisanvändare. GetAccepts tjänst går ut på att skapa, skicka och spåra digitala offerter, den innehåller även en funktion för digital signering.

– Norge är en intressant marknad för oss nu, eftersom vi fått in några kunder där som är stora. Vi växer ju viralt med våra kunder, när de skickar mycket dokument sprider vårt varumärke sig självt, säger Samir Smajic.

GetAccept startade verksamheten med ett brak 2016, när de antogs till företagsacceleratorn Y Combinator i Silicon Valley och samtidigt blev indragna i en rättstvist med Malmöbaserade Apsis, som försökte stämma de tidigare Apsis-medarbetarna tillika GetAccept-medgrundarna Mathias Thulin och Jonas Blanck för stöld av affärshemligheter. Samir Smajic beskriver den episoden som ett ”avslutat kapitel”.

GetAccept tredubblade 2017 omsättningen i det svenska dotterbolaget, som täcker den nordiska marknaden, till nära åtta miljoner kronor. Bolaget har även kontor i Stockholm.

Felicia Frithiof

Det omskrivna uppstartsbolaget GetAccept, som utvecklar en tjänst för digitala offerter och signeringar, flyttade vid årsskiftet sin utvecklingsavdelning från San […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Svensk scampi i Lejonkulan

    Veckans avsnitt av podden Lejonkulan gästas av bolaget Cresponix som ska odla hållbar scampi i Sverige. Det är första gången Jan Dahlqvist bjuder in ett bolag helt utan Skånekopplingar.