onsdag 6 december 2023

inloggad som

Malmöbolag lägger om strategin för hälsoapp

Malmöbolaget WellnessTech Labs International, som ligger bakom hälsoappen Twiik, skiftar fokus och satsar nu på att sälja in den underliggande tekniken snarare än den egna appen, uppger vd Anders Gran.

– Just nu fokuserar vi mycket på wellness, gym och företagshälsa, och mer och mer som en leverantör av teknikplattformar för dem. Vi började med fokus bara på appen Twiik, som nu är ett av de ben vi står på, säger han till Rapidus.

Ett trettiotal bolag använder appen, som skapar skräddarsydda tränings- och friskvårdsprogram åt användaren. Men flera av kunderna ska också vara på väg att gå över till att köpa tekniken för att skapa egna appar som framgent ska bli det andra benet bolaget står på. Det tredje går ut på att sälja företagsutmaningar med appen som bas.

Bland kunderna syns gymkedjan Endorfin, en handfull Friskis & Svettis-anläggningar, InBody Sweden och Magasinet Träning & Hälsa.

WellnessTech Labs International, som tidigare hette Health Guide IRL, hade 2017 en omsättning på knappt 400.000 kronor, och drogs med en förlust på  -3,4 miljoner kronor. Enligt Anders Gran växer verksamheten med 30 procent i månaden. Storägare är Djäkne Startup Studio.

Felicia Frithiof

Malmöbolaget WellnessTech Labs International, som ligger bakom hälsoappen Twiik, skiftar fokus och satsar nu på att sälja in den underliggande […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad