fredag 26 april 2024

inloggad som

Nya värvningar: Lundabolag tar in Jonas Rastad i styrelsen

Förre regiondirektören Jonas Rastad är ny styrelseledamot i Lundabolaget Cross Technology Solutions. Bolaget har utvecklat en molnbaserad mjukvara, LifePod, som kopplar ihop läkare och patienter för uppföljning och behandling via exempelvis mobilen. Jonas Rastad är sedan tidigare rådgivare åt Cross Technology. 2012 värvades han som direktör till Region Skåne, en post han fick lämna 2,5 år senare.

Monica Linderoth har under sommaren blivit ny marknadschef för NE i Malmö. Hon kommer senast från samma tjänst på IP-telefonibolaget Telavox i Malmö. Innan dess har hon arbetat som marknadschef på Folkuniversitetet i Lund samt varit projektledare vid näringslivsenheten på Malmö stad.

Alf Göransson kliver in som ledamot för Sandberg Development samt dotterbolagen Aimpoint och Granuldisk. Han har tidigare varit vd för Securitas och sitter även i styrelsen för bland annat Attendo, Loomis och Sweco. Sandberg Development är ett familjeägt investeringsbolag med säte i Malmö.

Sylvie Bove är ny affärsrådgivare på bioinkubatorn Smile i Lund. Hon har en bakgrund från Ferring och Coloplats. Fram tills i januari var hon vd för EU-konsortiet EIT Health.

Rapidus

Förre regiondirektören Jonas Rastad är ny styrelseledamot i Lundabolaget Cross Technology Solutions. Bolaget har utvecklat en molnbaserad mjukvara, LifePod, som […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så mycket tjänade skånska börs-vd:ar 2023

    Peter Nilsson, vd för Trelleborg, var Skånes bäst betalda börs-vd 2023. Men ytterligare tolv vd:ar tjänade över 10 Mkr. Rapidus har listan över Skånes bäst betalda börs-vd:ar. Så här mycket tjänade de under 2023.

  • Fetast plånbok vinner

    Efter en tolfteplats av fjorton i SHL måste något göras med hockeylaget Malmö Redhwaks. I brist på kommunalt stöd behövs det nya och kreativa samarbeten med näringslivet.

  • Blandad kompott i rapportfloden

    Fortsatt svag efterfrågan medan kostnadsjakt i bolagen putsar resultaten. Det är den trend som går att utläsa ur de skånska börsbolagens rapporter för det första kvartalet, även om bilden är mycket blandad. Vi sammanfattar mer än ett dussin färska skånska rapporter.


  • Det offentliga räds inte NIS2

    I EU-direktivet NIS2 omfattas såväl kommuner som lärosäten och Region Skåne i sin helhet av nya cybersäkehetsregleringar. Trots att flera kommuner har blivit hackade så sent som i år anser stora skånska förvaltningar att de redan lever upp till de nya kraven.

  • Sandberg donerar 100 Mkr

    Sandberg Development donerar 10 miljoner kronor per år i tio år till Malmö universitet. Pengarna ska gå till universitetets vattenforskning. 

  • Startups tar plats i regeringsrådet

    Ebba Fåhraeus, vd för inkubatorn Smile i Lund, väljs in i regeringens rådgivande grupp för life science. Det är första gången en representant för startups får plats i det prestigefyllda rådet.

  • … som pytsar in miljoner i cancerbolag

    Reccan Diagnostics har tagit in 8,6 miljoner kronor i en nyemission. Bland andra har Sandberg Development gått in med pengar i Lundabolaget som utvecklar ett test för att upptäcka cancer i bukspottkörteln.

  • Pre seed ny giv för Sandberg…

    Investeringsbolaget Sandberg Development, med ett porföljvärde på flera miljarder, utökar investeringspaletten med supertidig finansiering – redan vid starten av ett bolag.

  • Sandberg myser över Camurus

    Sandberg Development kan skratta hela vägen till banken. Investeringsbolaget har gjort en formidabel kursresa med läkemedelsföretaget Camurus, som nu fyller på kassan med en miljardemissionen för fortsatt tillväxt.

  • Ljusglimtar på mörk startup-himmel

    2023 var ett tufft år för startup-scenen. De skånska inkubatorerna vittnar om färre antal ansökningar och investerare som håller hårt i plånboken. Men vändningen är på gång.

  • Guldbiljett till Smile

    Ett av världens största läkemedelsbolag väljer ut Lundainkubatorn Smile för en så kallad Golden Ticket. ”Ett enormt erkännande”.

  • Fyndläge i konkursbon

    Under juli försattes 48 procent fler skånska bolag i konkurs jämfört med samma månad i fjol. För rätt köpare går det att fynda teknik och IP-rättigheter.

  • Sandberg bygger ut

    – Vi älskar Malmö och vill ha all tillverkning här, säger Stefan Persson, koncernchef för Sandberg Development som bygger ut med 10.000 kvadratmeter tillverkningsyta i Jägersro.