torsdag 2 maj 2024

inloggad som

Arjo gör amerikanskt förvärv

Noterade medicinteknikbolaget Arjo i Malmö har under sommaren förvärvat amerikanska ReNu Medical. Bolagets teknik medger återanvändning av medicintekniska engångsprodukter, bland annat sådana som Arjo har i sitt sortiment.

– Med förvärvet vill vi kunna öka förtjänsten på våra produkter i denna kategori och i förlängningen expandera försäljningen av dem både i USA och andra marknader som exempelvis den franska och australiensiska, säger Kornelia Rasmussen, kommunikationschef på Arjo.

ReNu Medical omsätter runt 60 miljoner kronor. Enligt Kornelia Rasmussen kommer förvärvet inte att påverka storleken på bolagets huvudkontor i Malmö, där de 120 anställda även gör viss forskning och utveckling.

ReNu Medical är specialiserat på teknik för återanvändning av medicintekniska produkter, främst förbrukningsvaror såsom manschetter inom behandling av djup ventrombos. Genom en tvättprocedur kan engångsmanschetterna återbrukas upp till tio gånger med bibehållen kvalitet, uppger Kornelia Rasmussen.

Arjos nettoförsäljning första halvåret var närmare fyra miljarder kronor och vinsten efter finansiella avskrivningar nära 190 miljonen. Koncernen har runt 6.000 anställda i ett 100-tal länder. Som Rapidus tidigare rapporterat har Arjo nyligen dragit igång ett gemensamt projekt med uppstartsbolaget Next Step Dynamics i Malmö, kring digitala lösningar för att förutsäga och förhindra fallskador hos äldre.

Elisabet Ottosson

Noterade medicinteknikbolaget Arjo i Malmö har under sommaren förvärvat amerikanska ReNu Medical. Bolagets teknik medger återanvändning av medicintekniska engångsprodukter, bland […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så väcker du journalistens intresse

    Överraskning, känslor och pengar. Det är ingredienser till en artikel som väcker alla Rapidusläsares intresse. Så här gör du för att komma i tidningen.

  • Oatly bantar sig i form

    Oatly Group visar en liten försäljningsökning under första kvartalet, trots att efterfrågan av bolagets havrebaserade alternativ minskade med 30 procent i Kina. Huvuddelen av en minskad förlust kommer dock från minskade kostnader.

  • Ascelia rusar på fas 3-resultat

    Ascelia Pharma, med huvudkontor i Malmö, redovisar positiva resultat från en fas 3-studie med kandidaten Orviglance. Aktien rusade på beskedet.

  • Delningsekonomi i Lejonkulan

    I morgon fredag släpper vi ett nytt avsnitt av Lejonkulan. Här är frågan om det finns ekonomi i delningsekonomi.