torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Next Step Dynamics ingår avtal värt 70 miljoner

Noterade medicinteknikbolaget Arjo går in med 70 miljoner kronor i Next Step Dynamics över 24 månader för gemensamma utvecklingsprojekt. I avtalet får Arjo exklusivitet till Malmöbolagets smarta armband för fallprevention hos äldre.

– Det här avtalet är det största vi slutit hittills och vi kan inte se att vi kommer behöva andra avtal i framtiden. Pengarna är utspridda över olika stadier. Vi kommer bland annat göra en medicinsk produkt och få pengar efterhand när det behövs beroende på vilket stadie vi befinner oss i, säger vd Karthik Srinivasa till Rapidus.

I dagsläget arbetar nio personer i Next Step Dynamics. Inom den närmaste framtiden kommer ytterligare 12 anställas – varav sju kommer arbeta ihop med Arjo. Till en början ligger fokus på att utveckla nästa generation av Next Step Dynamics smarta armband som beräknas säljas i Arjos portfölj med start 2019. Arjo får med avtalet exklusiv rätt till att kommersialisera och distribuera lösningar utvecklade i partnerskapet.

– Det här partnerskapet är viktigt primärt för den globala räckvidden och också för den expertis i den kliniska sfären Arjo har, utöver det är det ett stort steg i min vision att skapa tio bolag inom tio år, säger Karthik Srinivasa till Rapidus.

Next Step Dynamics utvecklar ett smart armband med sensorer som kontinuerligt mäter balans, styrka och sömn hos bäraren. Armbandets mjukvara tolkar fortlöpande informationen och ger analyser av bärarens riskprofil för fall, vilka kan presenteras för användare, vårdpersonal och anhörig på exempelvis en smarttelefon. De ska kunna prenumerera månadsvis på just de funktioner hos armbandet som de äldre behöver.

Grundare är Karthik Srinivasa och Nooria Dariab, båda tidigare Sony Mobile-anställda, samt Fredrik Berlind.

Getinge-avknoppningen Arjo noterades sent ifjol och har huvudkontor i Malmö. Bolaget utvecklar medicinska hjälpmedel till vården. Det rör sig om sjukhussängar, lyftanordningar samt utrustning för behandling av ligg- och trycksår. Arjo sysselsätter nära 6.000 personer runtom i världen. Fjolårets försäljning uppgick till 7,8 miljarder kronor.

Emily Binks

Noterade medicinteknikbolaget Arjo går in med 70 miljoner kronor i Next Step Dynamics över 24 månader för gemensamma utvecklingsprojekt. I […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.