onsdag 24 april 2024

inloggad som

ViroGates går till börsen

Birkerødsbaserade ViroGates ska lista sig på First North i Köpenhamn. De 75 miljoner danska kronor som planerar resas ska främst gå till kommersialiseringen av bolagets blodtest.

Nära 54 miljoner danska kronor har redan tagits in från bland annat danska Vækstfonden.

ViroGates har utvecklat ett instrument och ett test som används för att snabbt analysera det kroppsegna proteinet supar i blodet. Upptäckten att mängden supar i blodet korrelerar mot hur sjuk en person är gjordes av Jesper Eugen-Olsen, en av ViroGates grundare.

I slutet av årets första kvartal hade ViroGates samarbete med tio sjukhus i Spanien och avtal med akutmottagningar i Serbien, Rumänien och Österrike för test av blodtestet.

Listningen av ViroGates är den första av ett danskt bolag i Köpenhamn för Västra Hamnen Corporate Finance. /Emily Binks

Birkerødsbaserade ViroGates ska lista sig på First North i Köpenhamn. De 75 miljoner danska kronor som planerar resas ska främst […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.