söndag 3 december 2023

inloggad som

Nytt riskkapitalbolag gör sitt första förvärv

Helsingborgsbolaget AZ Growth Capital har bildat ett investeringsbolag, Hortus Group, vilket nyligen gått in som majoritetsägare i Linköpingsbaserade Senzum Group.

Hortus Group förvaltar 160 miljoner kronor åt en grupp investerare i södra Sverige, varav en del kommer från AZ Growth Capital, uppger delägare Malte Zaunders.

– Vi letar efter välskötta och välmående bolag med tillväxtpotential och planerar att ha fem-sju bolag i portföljen, gärna sådana som utnyttjar nya teknologier som exempelvis mjukvaruplattformar. Vi kommer att ha långsiktiga engagemang i bolagen och är alltså inte ett typiskt riskkapitalbolag, säger Malte Zaunders.

I bolagen planerar de att ta ett aktivt delägarskap genom styrelsearbete och genom att hjälpa till att rekrytera nyckelpersoner.

Malte Zaunders vill inte uppge köpeskillingen för den aktuella affären men säger att Senzum Group omsätter drygt 40 miljoner kronor och att affären är i den storleksordningen. Senzum är specialiserat på att sköta kundtjänsten åt bland annat e-handelsbolag.

AZ Growth Capital startades 2014, sysselsätter runt åtta personer och omsatte sju miljoner kronor förra året. Basverksamhet är strategisk konsultation kring förvärv och försäljning av företag. Bland delägarna finns även Erik Wahn och Martin Marklund.

Malte Zaunders sitter även i styrelsen för Crunchfish och Lundabaserade Pharmiva.

Elisabet Ottosson

Helsingborgsbolaget AZ Growth Capital har bildat ett investeringsbolag, Hortus Group, vilket nyligen gått in som majoritetsägare i Linköpingsbaserade Senzum Group. Hortus Group förvaltar 160 […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad