onsdag 24 april 2024

inloggad som

Silicon Vikings Öresundsavdelning går i graven

I tysthet har ett anmärkningsvärt Öresundsinitiativ för uppstartsbolag strandat. Det gäller Silicon Vikings Öresundsavdelning.

Under 2011 och 2012 byggde elektroingenjören Navid Ostadian–Binai upp en framgångsrik Öresundsavdelning av nätverket Silicon Vikings, med bas i Kalifornien. Det är ett globalt nätverk som ska främja idéutveckling och nätverkande inom IT, life science och miljöteknik med inspiration från Silicon Valley.

Ganska snabbt efter bildandet intervjuade bland annat Rapidus och Öresundsbrons ”Fokus Øresund” Navid Ostadian-Biani, Han fick på rekordtid 450 entreprenörer och bolagsfolk med sig in i nätverket. Till Rapidus sa han bland annat att ”avdelningen här ska fokusera på att ta Silicon Valley närmare vår region för att erbjuda inspiration och nätverksmöjligheter”.

Redan 2013 var Navid Ostadian-Binai dock ute ur nätverket, och i spetsen för en köpenhamnsk avdelning står nu entreprenören Michael Reibel Boesen. Öresundsavdelningen är nu helt borta från Silicon Vikings hemsida och Köpenhamn är tillbaka som en självständig avdelning med 530 medlemmar – en ökning på 80 medlemmar sedan hela Öresundsregionen var med.

Dock har det tillkommit en avdelning i Göteborg och Silicon Vikings satsar nu istället på en nordisk-baltisk dimension av nätverket med bas i Stockholm – och har nyligen gett ut den 93 sidor långa rapporten ”Nordic Tech In Silicon Valley”.

Rapidus har utan framgång försökt nå Navid Ostadian-Binai och Michael Reibel Boesen för en kommentar till nedläggningen av Silicon Vikings Öresundsavdelning.

Klik her for dansk version af artikeln

Keld Broksø

I tysthet har ett anmärkningsvärt Öresundsinitiativ för uppstartsbolag strandat. Det gäller Silicon Vikings Öresundsavdelning. Under 2011 och 2012 byggde elektroingenjören […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Här är Årets Rapidusföretag

    På tisdagskvällen ställde Rapidus och Vinge till med fest när Årets Rapidusföretag och Årets Friskt Vågat skulle koras för 23:e året i rad.

  • Spelet bakom Academedia-affären 

    I början av året ville Mellby Gård sälja sitt innehav i friskolejätten Academedia till mångmiljardären Roger Akelius. Men efter massiv kritik drog sig Mellby Gård ur affären. Mellby Gårds vd Johan Andersson ger Rapidus en exklusiv inblick i vad som egentligen hände.

  • Positivt i skånska rapporter

    Beijer Ref levererar en rökare i krysset, medan fastighetsbolagens nedskrivningar verkar ha tagit slut. Det är huvudpunkterna i dagens rapporter från de stora skånska börsbolagen.