torsdag 18 juli 2024

inloggad som

Ny genbrugsmetode for Københavns Metros affaldsbeton skal anvendes i Sverige

Den københavnske arkitekt- og rådgivningsvirksomhed Lendager Group samt materialeleverandøren Norrecco A/S genbruger netop nu beton fra bygningen af Københavns nye metrolinjer til 20 nye, bæredygtige rækkehuse i Ørestaden, Upcycle Studios. Den nye cleantech-metode skal nu videre til erhvervsbyggerier i Sverige, hvor projekter netop nu forberedes – foruden i Norge. Den nye metode består i at støbe betonen direkte på byggepladsen med et mobilt betonværk. Det sker i takt, at Københavns Metro-byggeri skaber enorme mængder betonaffald, som normalt kun bliver til fyld i veje. Affaldsbetonen kommer fra byggeriet, der fra 2019 udvider Københavns Metro med Cityringens 17 nye stationer, og desuden udvides metronettet mod Nordhavn og Sydhavn.

– Vi genbruger 1.400 tons betonaffald fra Metroen til støbningen af betonen til Upcycle Studios, og vi er lige i fuld gang med erhvervsbyggerier i Sverige og udviklingsplaner i Norge, hvor vi ligeledes indarbejder bæredygtige løsninger og upcycle materialer, fortæller Anders Lendager, CEO og grundlægger af Lendager Group.

Byggeriet med genbrugsbeton på Upcycle Studios koster ikke mere end almindelige betonbyggerier, og Lendager Group forventer endda at prisen vil falde.

– I takt med en cirkulær tilgang til byggematerialer bliver mere populær, så vil prisen falde, når vi kan skalere produktionen af vores upcycle materialer, mener Anders Lendager.

Lendager Group har 43 ansatte, og seneste regnskab fra 2016 viste et overskud på 128.000 og en egenkapital på 2,8 mio. DKK.

Af Keld Broksø

Den københavnske arkitekt- og rådgivningsvirksomhed Lendager Group samt materialeleverandøren Norrecco A/S genbruger netop nu beton fra bygningen af Københavns nye […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • Kvinnor i Lejonkulan

  Rapidus podd Lejonkulan har träffat en lång rad driftiga kvinnliga entreprenörer, och då handlar det om intim hälsa, njutning och relationer. Passa på att lyssna när programledare Jan Dahlqvist tar tempen på deras affärsidéer.

 • Ung börs-vd med miljardmål

  Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

 • Inwido ser ljusning

  Fönsterbolaget Inwido i Malmö levererar en kvartalsrapport som antyder att det värsta kan vara över på bygg- och renoveringsmarknaden. Orderboken växte organiskt med 10 procent i andra kvartalet. Aktien steg tvåsiffrigt på rapporten.

 • Hänt i vecka 28

  Kvartalsrapporter har dominerat veckans nyhetsflöde från de skånska börsbolagen. Det är en blandad kompott med konjunkturmässigt motstridiga signaler som framträder. En rapport som gav aktielyft var Careiums, med vd Christian Walén.