fredag 9 juni 2023

inloggad som

Watersprint i samarbete med kranjätte

Lundabaserade vattenreningsbolaget Watersprint har tecknat ett samarbetsavtal med vattenkransjätten FM Mattsson Mora Group. Tillsammans vill nu bolagen driva utvecklingen av rent och hållbart vatten inom segmentet VVS-installationer.

Watersprint bildades 2013 med idén att rena vatten med hjälp av en patenterad teknik som använder LED-genererat UV-ljus. I dag finns bolagets produkt i olika varianter och kan installeras på vattenledningar under vasken, i kaffeautomater eller som portabla fältvarianter drivna av solceller.

I det nya samarbetet kommer Watersprint fortsätta utveckla och verifiera befintliga och nya produkter, samtidigt som FM Mattsson ska marknadsföra och sälja produkterna. Målet är att med tiden integrera Watersprints teknik i FM Mattssons kranar.

– Det är jättekul och betyder förstås mycket för oss, men det har också en viktig betydelse för FM som på sikt kan utöka sitt produktsortiment med desinficerat vatten direkt ur kranarna, skriver Watersprints vd Pete Andersen i ett mail till Rapidus.

Lundabaserade vattenreningsbolaget Watersprint har tecknat ett samarbetsavtal med vattenkransjätten FM Mattsson Mora Group. Tillsammans vill nu bolagen driva utvecklingen av […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl