torsdag 25 juli 2024

inloggad som

Benchtell går skarpt med Fortnox

|  ,
|  

Nästa vecka lanseras Benchtells samarbete med bokföringsjätten Fortnox. Malmöbolagets jämförelsetjänst blir därmed en del av Fortnox programutbud till redovisnings- och revisionsbyråer.

Strax innan jul fick Benchtell sina första betalande kunder i form av mindre revisionsbyråer. Detta efter att bolaget ett halvår tidigare lanserat en ny version av sin jämförelsetjänst.

Tjänsten kan kategoriseras som en typ av digital managementanalys för företag och går i grunden ut på att jämföra kostnader och avtal. Eftersom den bygger på användargenererad data valde grundarna att till en början fokusera på en bransch – redovisnings- och revisionsbyråer – och på så vis bygga ett starkt underlag för avtalsjämförelser.

– Vi har redan några kunder men de kommer bli betydligt fler och framför allt större nu när vi börjar säljas tillsammans med Fortnox. De har ju alla stora byråer på kundlistan, som till exempel PwC och LRF Konsult, säger Benchtells vd och medgrundare Magnus Elg.

Fortnox omsatte i sin helhet 272 miljoner kronor 2017 och har mer än 200 samarbetspartner med program som går att integrera i Fortnox system. Men enligt Magnus Elg är det få som har partnerskapsavtal som deras, där Fortnox agerar återförsäljare.

Benchtell grundades 2015. Bakom bolaget står de sex grundarna, med Magnus Elg i spetsen, som hittills finansierat verksamheten själva med sammanlagt tre miljoner kronor i jämnstora andelar.

Emiliano Strauss

Nästa vecka lanseras Benchtells samarbete med bokföringsjätten Fortnox. Malmöbolagets jämförelsetjänst blir därmed en del av Fortnox programutbud till redovisnings- och revisionsbyråer. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Podd: Så gick det efter Darknästet

    Från draknäste till lejonkula. Tre startups berättar om hur det gick efter att de medverkat i SVT:s program Draknästet. I vår podd Lejonkulan ställer prgramledare Jan Dahlqvist de avgörande frågorna till entreprenörerna. Lyssna här.

  • Så ska han dubbla försäljningen

    – Jag har suttit i styrelsen i fem år, det vore konstigt om jag ville ändra allt nu när jag är vd. Det säger Thule Groups koncernchef sedan snart ett år, Mattias Ankarberg. Men hur ska han klara ett extremt ambitiöst tillväxtmål? I en intervju med Rapidus berättar han om Thules väg framåt.

  • Rapportflod vecka 29

    Fler än 20 skånska börsbolag rapporterade sina andra kvartal i förra veckan. Somliga bolag sätter rekord trots att tiderna anses tuffa. Ett av dem är Lindab med vd Ola Ringdahl.

  • Enzymatica byter affärsmodell

    Enzymatica i Lund, som tillverkar förkylningssprayen Coldzyme, tittar på en ny affärsmodell. Den bedöms höja lönsamheten men det kommer att ta längre tid än vad bolaget tidigare sagt. Så här går tankegångarna hos ordförande Bengt Baron.


  • Ung börs-vd med miljardmål

    Konsultbolaget Solid X vd Filip Alexanderson är en av Sveriges yngsta börs-vd:ar. Han har kammat hem flera utmärkelser för sitt entreprenörskap. Siktet är nu inställt på att tiofaldiga omsättningen till 1 miljard kronor. Här förklarar han hur det ska gå till.

  • Skånska aktievinnare – och förlorare

    Första halvåret 2024 har redan gått och då är det dags för en halvårsavstämning av de skånska börsbolagen. Åtta aktier har stigit med mer än 100 procent hittills i år, medan sex stycken har fallit med mer än 90 procent. Se här vilka.

  • Hon sätter 1 miljard i rullning

    Det tog ett år, men nu har klimatinvesteringsfonden Pale Blue Dot börjat investera i sin andra fond. 1 miljard kronor väntar på att finna rätt adresser i hela världen i form av såddkapital till startups som jobbar klimatsmart. Heidi Lindvall, partner och en av fondens grundare, berättar för Rapidus.

  • Skönsång mot cyberbrott 

    Sommaren innebär en ökad risk för bedrägerier, nätfiske och bluffakturor. För att uppmärksamma detta har Vegakören från S:t Johanneskyrkan och cybersäkerhetsbolaget Vigili skrivit om en klassisk sommarsång för att öka medvetenheten om riskerna. 

  • Tunga skånska portföljer

    Nästan 50 miljarder kronor finns i åtta av Skånes största aktieportföljer. Rapidus har tagit en titt på några av de skånska familjernas och stiftelsernas innehav. Gissa vilka som är störst!

  • Youcruit i konkurs

    Malmöbolaget Youcruit har försatts i konkurs och huvudägarna i Volito-familjen Granlund förlorar mer än 40 miljoner kronor. Men bolagets rekryteringstjänst för lastbilschaufförer har köpts loss från konkursboet av en tidigare minoritetsägare.

  • Aktietips för sommaren

    Det finns mer än 160 börsnoterade bolag med säte i Skåne. Visst måste några av dessa aktier glädja sina ägare i sommar? Rapidus har pratat med ett par skånska aktierävar som tipsar om aktier som kan få ett sommarmomentum.

  • Ny IT-konsult utmanar i Skåne

    Skånska IT- och teknikkonsulter får se upp. Nu kommer en konkurrent i form av det norskgrundade Tech Seed som etablerar sig i Malmö. Åsa Melvanius är härförare i det skånska korståget.

  • 740 Mkr till Sandberg

    Camurus huvudägare Sandberg Development sålde här om dagen aktier i Camurus för 740 Mkr. Vd Stefan Persson berättar varför.

  • Storytel gjorde honom till ängel

    En tidig investering i ljudboksjätten Storytel betalade av sig med råge och har möjliggjort flera investeringar i skånska bolag. Filip Larsson är en aktiv affärsängel i regionen, och något av en doldis.