tisdag 16 april 2024

inloggad som

Benchtell går skarpt med Fortnox

|  ,
|  

Nästa vecka lanseras Benchtells samarbete med bokföringsjätten Fortnox. Malmöbolagets jämförelsetjänst blir därmed en del av Fortnox programutbud till redovisnings- och revisionsbyråer.

Strax innan jul fick Benchtell sina första betalande kunder i form av mindre revisionsbyråer. Detta efter att bolaget ett halvår tidigare lanserat en ny version av sin jämförelsetjänst.

Tjänsten kan kategoriseras som en typ av digital managementanalys för företag och går i grunden ut på att jämföra kostnader och avtal. Eftersom den bygger på användargenererad data valde grundarna att till en början fokusera på en bransch – redovisnings- och revisionsbyråer – och på så vis bygga ett starkt underlag för avtalsjämförelser.

– Vi har redan några kunder men de kommer bli betydligt fler och framför allt större nu när vi börjar säljas tillsammans med Fortnox. De har ju alla stora byråer på kundlistan, som till exempel PwC och LRF Konsult, säger Benchtells vd och medgrundare Magnus Elg.

Fortnox omsatte i sin helhet 272 miljoner kronor 2017 och har mer än 200 samarbetspartner med program som går att integrera i Fortnox system. Men enligt Magnus Elg är det få som har partnerskapsavtal som deras, där Fortnox agerar återförsäljare.

Benchtell grundades 2015. Bakom bolaget står de sex grundarna, med Magnus Elg i spetsen, som hittills finansierat verksamheten själva med sammanlagt tre miljoner kronor i jämnstora andelar.

Emiliano Strauss

Nästa vecka lanseras Benchtells samarbete med bokföringsjätten Fortnox. Malmöbolagets jämförelsetjänst blir därmed en del av Fortnox programutbud till redovisnings- och revisionsbyråer. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Nato är nya drömkunden…

    Medlemskapet i Nato öppnar en marknad värd över tusen miljarder dollar årligen. Det gäller inte bara för försvarsmateriel, flera branscher kan gräva guld i försvarsalliansen.

  • …och en guldgruva för startups

    Utöver att bli leverantör till miljardmaskineriet Nato finns det stora pengar att söka i försvarsrelaterade fonder. Men skånska bolag kan få vänta på sin del av kakan.

  • Alfa Laval prisas i Lund

    Alfa Laval och Patrik Källåker, chef för bolagets svenska verksamhet, fick motta Lunds kommuns näringslivspris i förra veckan. I motiveringen finns ord som samhällsengagemang, innovation och hållbarhet.