torsdag 29 februari 2024

inloggad som

Meriterade affärsänglar går in i Wellbefy

Affärsängeln och Truecaller-ordföranden Göran Tollstam är en av sex nya investerare i Wellbefy i Helsingborg. Bolaget, som utvecklar ett digitalt verktyg för att analysera personalhälsa, tar in drygt en miljon kronor i sin första externa kapitalresning.

Bland investerarna finns flera nordvästskånska affärsänglar, som e-handelsveteranen Dan Nilsson och Sven Wenhall, grundare av resebolaget Sembo. Den senare tar också plats i Wellbefys styrelse. Enligt vd Sandra Jönsson är investerarnas erfarenhet mycket värdefull när bolaget nu närmar sig marknaden.

Appen, vars syfte är att hjälpa organisationer långsiktigt med personalhälsan, lanseras i slutet av mars. Den använder veckovisa mätningar i form av frågor som besvaras anonymt av medarbetarna. Informationen sammanställs av algoritmer och skickas till HR och ledning.

Sedan bolaget bildades förra året har grundarna ”varit ute på fältet och tagit tempen” på företag och organisationers hälsorelaterade utmaningar på arbetsplatsen. Appen började de bygga under hösten 2017, med en avdelning inom offentlig sektor som testkund.

– Vi har hållit låg profil förra året, nu vill vi brassa på mer och visa hur man kan jobba smart med arbetsmiljö. Vad Google Analytics är för e-handel, vill vi vara för personalhälsa, säger Sandra Jönsson, som har en examen i health management i bagaget.

Wellbefy har kontor på Mindpark i Helsingborg och grundades 2017 av Sandra Jönsson tillsammans med Karsten Deppert och Dimitrij Aleshkov. I ägarlistan syns förutom de ovan nämnda även Emanuel Nyberg, grundare av assistansboken.se, samt ängelinvesterarna Philip Sevelius och Anders Bengtsson.

Felicia Frithiof

Affärsängeln och Truecaller-ordföranden Göran Tollstam är en av sex nya investerare i Wellbefy i Helsingborg. Bolaget, som utvecklar ett digitalt […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Så många svenskar får skatterabatt i Danmark

    Allt fler högavlönade svenskar åtnjuter förmånliga skatteregler i Danmark genom den så kallade forskarskatten. Så här många är de.

  • Lejonet investerar i skånsk lyxtaxi

    Privatchaufförsföretaget The Car vill skala upp sin exklusiva verksamhet utanför Skåne. Vd Tord Rosenlund söker därför nytt kapital i Rapidus podd Lejonkulan – och lejonet hugger.

  • Hon ska leda klimatklustret

    Anita Sindberg är ny vd för hållbarhetshubben Sustainable Business Hub Scandinavia i Malmö. Hon kommer in med stor industriell erfarenhet.