söndag 4 juni 2023

inloggad som

Omsättningen halveras för Bavarian Nordic

Danska läkmedels- och vaccinbolaget Bavarian Nordics förväntas göra ett driftunderskott på -385 miljoner för 2018. Omsättningen väntas mer än halveras jämfört med 2017.

Företaget uppger en förväntad omsättning på 500 miljoner danska kronor för det kommande året. Det att jämföra med förra årets omsättning på 1,3 miljarder danska kronor.

“2017 kommer nog mest att bli ihågkommet för det misslyckade resultatet för Prostvac som inte kunde visa en förbättrad överlevnad för patienter med prostatacancer. Vi har emellertid byggt ett robust företag med flera värdeskapande projekt som har bidragit till en stabil utveckling under året”, uppger företagets vd, Paul Chaplin, i samband med att bokslutet presenterades.

På måndagsförmiddagen svarade aktien med att falla på den danska börsen med cirka åtta procent. Även om en nedgång var väntad som reaktion på beskedet, menar experter att underskottet delvis beror på nödvändiga investeringar.

– Som ett bioteknikföretag måste man investera i forskning. Det är fundamentalt för framtiden, säger Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker på Sydbank, till Børsen. /Mette Carlbom

Danska läkmedels- och vaccinbolaget Bavarian Nordics förväntas göra ett driftunderskott på -385 miljoner för 2018. Omsättningen väntas mer än halveras […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl