söndag 4 juni 2023

inloggad som

Dansk vikarfirmas spin-off-firma, LeanPoint, går ind i Sverige og resten af Europa

Med base i Havnegade i København samt på Sydsjælland er et nyt spin-off it-firma, LeanPoint, klar til at ekspandere i Danmark, Sverige og resten af Europa efter udvikling gennem 65.000 programmeringstimer spredt over fem år.

LeanPoint er et ERP-system udviklet i Scan Con Group A/S, som i over 20 år har leveret arbejdskraft til produktion, industri og byggeri også internationalt. I den forbindelse har virksomheden også udviklet det nye it-værktøj til en selvstændig spin-off-virksomhed med store ambitioner for salg samt ny kapitalrejsning.

– Vi skal have kunder i Danmark, Sverige, Norge og resten af Europa. Vi har i Scan Con Group brugt over 18 millioner DKK på udviklingen af LeanPoints værktøjer, og håber nu at få eksterne investorer med. LeanPoint skal være et rent datterselskab, som vi og andre kan bruge. Derfor vil vi også rejse godt 18 mio., så vores egne omkostninger er dækket, forklarer Thomas Willers–Madsen, CEO for både LeanPoint og Scan Con Group.

Lige nu bruges LeanPoint til håndtering af Scan Con Groups over 500 vikarer på skiftende lokationer i energi- og skibsbranchen med kontrol og opfølgning døgnet rundt og jorden rundt. Også Danmarks store akvarium, Den Blå Planet i Kastrup, samt bl.a. rengørings- og elinstallationsfirmaer er blandt de første testkunder. De specielle features for LeanPoints arbejdskraftstyring handler bl.a. om, at alt udstyr og maskinel følges ‘live’ på GPS kort, og der er mobil tidsregistrering af medarbejdere via GPS samt indbygget bogføring.

– Vi har foreløbig fire ansatte i LeanPoint i Danmark samt otte programmører i Kina og en i Rusland. De har medvirket til, at vi i år er klar til at sælge systemet via LeanPoint. Det er planen, at Scan Con Group slipper styringen af LeanPoint. Produktet er oplagt at få i porteføljen for et andet it-selskab, siger Thomas Willers-Madsen.

Leanpoint kom ud af seneste offentlige regnskabsår i 2016 med et underskud på 6.000 DKK. Scan Con Group har 12 ansatte i Danmark – og dertil et par hundrede fast tilknyttede med vidt forskellig baggrund på projekter i hele Europa, især i Norge. Scan Con Group har også kontorer og datterselskaber i Polen, Rumænien, Kina, Thailand og Indien.

Af Keld Broksø

Med base i Havnegade i København samt på Sydsjælland er et nyt spin-off it-firma, LeanPoint, klar til at ekspandere i […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl