tisdag 21 maj 2024

inloggad som

Maskinövervakning ger mångdubblad omsättning till Malmöföretag

|  ,
|  

Techsource, som utvecklar uppkopplade prylar åt industrisektorn, har femdubblat omsättningen på ett år. I veckan lanserar de sitt system för trådlös maskinövervakning på mobilmässan i Barcelona.

Techsources teknik lanseras som två färdiga produkter att licensiera. Båda går ut på att trådlöst kunna övervaka driften av stora maskiner, där den ena utgör en sensor som mäter vibrationer och larmar om avvikelser innan något går sönder. Den andra mäter energianvändning för att se till så att maskiners fulla kapacitet utnyttjas – och för att spara energi.

– Våra produkter är svar på existerande utmaningar och behov. Vi vill bidra till affärsnytta och gröna IoT-lösningar, säger vd Ashok Bandaru till Rapidus.

Han grundade Techsource i Malmö 2015, efter tio år som ingenjör på Ericsson.

Under 2017 ökade bolaget sin omsättning från knappt en miljon till närmare fem miljoner kronor. Techsource har i dag ett tiotal kunder, de flesta i Norden, och har fem-sex nya kunder på ingång till de färdiga produkter som lanseras i dag. Ashok Bandaru vill inte nämna några namn, men säger att man för diskussioner med flera stora energibolag i regionen.

Även om de två trådlösa systemen är utvecklade främst mot tung industri, ser Ashok Bandaru framför sig att deras teknik i framtiden ska kunna användas mer inom e-hälsa och sjukvård.

– Vi har en modulär plattform som är flexibel och kan passa olika näringar och lösningar. Vi har fokuserat på stora traditionella industriföretag, därför att vi där ser ett stort behov och en stor potential som ger en kort återbetalningstid, säger han.

Techsource har i dagsläget fem anställda, och lika många externa medarbetare. Under året räknar Ashok Bandaru med att rekrytera ytterligare fem personer. Han är fortfarande ensam ägare av bolaget, som ser ut att nå svarta siffror i resultatet för 2017.

Felicia Frithiof

Techsource, som utvecklar uppkopplade prylar åt industrisektorn, har femdubblat omsättningen på ett år. I veckan lanserar de sitt system för […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Skånsk ekonomi i botten

    Skånsk ekonomi befinner sig i ett tufft läge och den som hoppas på bättre tider får vänta. Arbetslösheten ökar mer än i övriga landet, byggandet har stannat av helt och bolagskonkurserna har nått rekordnivåer. De framgår av en ny konjunkturrapport.

  • Handiscover i konkurs

    Malmöbolaget Handiscovers finansieringsplan sprack i sista stund. Nu är bolaget försatt i konkurs och det är oklart om tjänsten kommer att leva vidare.

  • Avstamp för Braincool

    Medicinteknikföretaget Braincool i Lund fick sin företrädesemission övertecknad med 171 procent av det begärda beloppet. Med kassan säkrad räknar vd Jon Berg med att det blir den sista emissionen. Under nästa år blir det positivt kassaflöde.