tisdag 23 april 2024

inloggad som

Hypergene vinner upphandling för Akademiska Hus

Mjukvarubolaget Hypergene får en ny kund i Akademiska Hus. Den statliga fastighetsjätten blir den senaste i en rad av nytillkomna kunder från fastighetsbranschen.

Avtalet med Akademiska Hus vanns i en upphandling och pågår i tre år med möjlighet till förlängning i ytterligare fyra.

– De väljer att köra all sin verksamhetsstyrning i Hypergene, säger bolagets marknadschef Robin Askelöf.

I dagsläget har Hypergene ett 30-tal fastighetskunder varav fyra tillkommit det senaste halvåret, uppger Robin Askerlöf utan att vilja ge några namn.

Hypergene utvecklar beslutsstöd för verksamhetsstyrning med verktyg för planering, analysering, uppföljning samt budget- och prognosprocesser. Bland kunderna syns ATG, SSAB, Bonnier-koncernen och drygt 50 kommuner runt om i Sverige. Tidigare i år fick bolaget sin första norska kund i Oslo universitet. Den norska verksamheten sker till stor del ihop med partnern konsultbolaget Arribatec.

– Än så länge kör vi mycket resor till Norge och hanterar verksamheten där genom konsulter på vårt Göteborgskontor. Tanken är att öppna ett kontor i Oslo i närtid, säger marknadschef Robin Askelöf till Rapidus.

Majoritetsägare är investmentbolaget Monterro, resten ägs Per Engwall, Per Hidenius och Ola Engqvist, samt övrig personal. Totalt arbetar runt 150 personer i bolaget, som utöver Malmö har kontor i Stockholm, Göteborg, Skövde och Kalmar.

Emily Binks

Mjukvarubolaget Hypergene får en ny kund i Akademiska Hus. Den statliga fastighetsjätten blir den senaste i en rad av nytillkomna […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad