torsdag 28 mars 2024

inloggad som

Enzymatica ökar på den svenska marknaden

Medicinteknikbolaget Enzymatica i Lund ökade nettoomsättningen till drygt 59 miljoner kronor under 2017. Samtidigt minskade förlusten till -31 miljoner.

Omsättningsökningen beror till stor del på försäljningen av bolagets förkylningspreparat i Sverige, Tyskland och Danmark, uppger Enzymatica i sin bokslutskommuniké, som publicerades under onsdagen.

Under 2017 tecknades ett avtal med tyska läkemedelsbolaget Stada om försäljning av Enzymaticas produkt ColdZyme i Tyskland, Belgien och Österrike. Avtalet är Enzymaticas första utomlands och, utöver den svenska marknaden, anledningen till att nettoomsättningen ökade till 19 miljoner kronor under fjärde kvartalet 2017.

Enzymatica tillverkar ett förkylningspreparat, som säljs på apotek, i form av munspray baserat på enzym från djuphavstorsk.

Bolaget grundades 2007 och är sedan 2015 noterat på First North. Enzymatica sysselsätter 21 personer. Vd är Fredrik Lindberg. Enzymatica har även ett isländskt dotterbolag. /Emily Binks

Medicinteknikbolaget Enzymatica i Lund ökade nettoomsättningen till drygt 59 miljoner kronor under 2017. Samtidigt minskade förlusten till -31 miljoner. Omsättningsökningen […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • Allsvenskan – en sista idealistisk utpost

    Vilken kvalitet håller svensk elitfotboll egentligen? Är det värt att ompröva den svenska föreningsmodellen för att locka kapital och höja spelkvaliteten? Rapidus chefredaktör Gunnar Wrede gör en betraktelse av fotbollsekonomin.

  • Skåningar bygger nya vindkraftparker

    Hässleholmsbaserade Eolus Vind inleder bygget av tre nya vindkraftparker, men ingen av dem är i Skåne.

  • Glad påsk!

    Vi på Rapidus önskar dig en riktigt glad och varm påsk! Vi återkommer med nya skånska nyheter tisdagen den 2 […]