söndag 4 juni 2023

inloggad som

MTG går samman med danska TDC

MTG:s nordiska avdelning Nordic fusioneras med danska TDC. Det meddelar den danska telekomkoncernen i ett börsmeddelande.

Det nya bolaget kommer att ha nära tre miljoner tv-abonnemang i de nordiska länderna och ha en total räckvidd på mer än 10 miljoner hem i Norden. TDC Groups vd och koncernchef, Pernille Erenbjerg, utses till vd och koncernchef för det sammanslagna bolaget. MTG:s Anders Jensen blir vice vd. Utöver aktier betalade TDC 3,3 miljarder kronor för affären.

Enligt flera aktieanalytiker går TDC nu in i en helt annan liga med förvärvet av mediebolaget MTG Nordics, som inkluderar Viasat och TV3.

– Det är TDC:s våta dröm att komma in på programsidan, där det finns mer möjligheter att växa än på den traditionella telekommunikationsmarknaden. Det är rent strategiskt en mycket intressant utveckling, för det finns inga andra telekommunikationsföretag som har lyckats. Det skapar en betydande aktör på den danska mediemarknaden, säger Michael Friis Jørgensen, aktieanalytiker på Alm. Brand Markets till Ritzau Finance./Mette Carlbom

MTG:s nordiska avdelning Nordic fusioneras med danska TDC. Det meddelar den danska telekomkoncernen i ett börsmeddelande. Det nya bolaget kommer […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


Vårt stora arkiv är ett unikt dokument över Öresundsregionens näringsliv

Samarbetspartners

Castellum
Zacco
pwc
Hypergene
Sparbanken Skåne
Lindahl