måndag 29 april 2024

inloggad som

Allone tar in nya miljoner – och flyttar till Malmö

|  ,
|  ,

Nästa vecka flyttar apputvecklaren Allone till Malmö från Ängelholm, efter att nyss ha stängt en nyemissionsrunda på tre miljoner kronor. Bland ägarna finns miljardkoncernen Qliks vd Lars Björk.

Allone grundades i Ängelholm 2014 av vd och majoritetsägare Anders Paulson. Idén – att skapa en app som förvandlar din telefon till ett överfallslarm – kom när hans dotter bodde i Brasilien. Året efter lanserades appen gratis på 15 språk.

Förutom ett överfallslarm, som både ljuder högt och larmar andra app-användare i närheten, innehåller appen också ett trygghetslarm som larmar till exempel familjemedlemmar, vänner eller grannar vid en nödsituation. Dessutom har appen en GPS-funktion som gör det möjligt att i realtid exempelvis följa ett barns väg hem från skolan.

I början av året lanserade Allone applikationen Seecure som ersatte Alloneappen. Den nya versionen har kompletterats med bland annat ett chatverktyg. Enligt årsredovisningen från 2016 utvecklar bolaget nu också en version av appen som ska rikta sig till företag.

– Det händer väldigt mycket hos bolaget nu. Det är ju en helt ny app som snart ska lanseras och nästa vecka flyttar vi till Malmö, säger Anders Paulson.

Enligt Paulson har Allone hittills försökt flyga under radarn och han är fåordig om planerna inför våren. Men bolaget har inte lyckats undkomma uppmärksamhet, inte minst efter att IT-koncernen Qliks vd Lars Björk förra året gick in i bolaget vid en nyemission.

Allone fick då in drygt 3,2 miljoner kronor sammanlagt och nu har ytterligare 3 miljoner tillförts genom en emission riktad till befintliga ägare. Dessutom planerar bolaget att genomföra minst en nyemission till under året. Allone har fyra anställda och har ännu inga intäkter.

Emiliano Strauss

Nästa vecka flyttar apputvecklaren Allone till Malmö från Ängelholm, efter att nyss ha stängt en nyemissionsrunda på tre miljoner kronor. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


  • ”Vi behöver gasa och bromsa samtidigt”

    Emballageföretaget Boxon i Helsingborg räknar med ett tufft 2024.
    – Vi märker tydligt av lågkonjunkturen, säger vd Fredrik Ståhl som trots det siktar på att dubbla omsättningen på längre sikt.

  • ”Det får vara nog med dödsspiralfinansieringar”

    Nyemissionerna bland små börsbolag står som spön i backen. I många fall handlar det om rena räddningsaktioner. Det vore bättre att avnotera eller likvidera många av dessa bolag. Det säger Oscar Ahlgren, vd för Västra Hamnen Corporate Finance.

  • USA-flytt lyfter Immunovia

    Lundabolaget Immunovia redovisar en kraftigt minskad förlust för årets första kvartal. Flytten över Atlanten och minskad personalstyrka ligger bakom resultatet.

  • Starkt från Alfa Laval

    Alfa Lavals aktie tog ett skutt uppåt när kvartalsrapporten presenterades i förra veckan. Rapidus samlar upp de skånska storbolagsrapporterna.