måndag 26 februari 2024

inloggad som

Allone tar in nya miljoner – och flyttar till Malmö

|  ,
|  ,

Nästa vecka flyttar apputvecklaren Allone till Malmö från Ängelholm, efter att nyss ha stängt en nyemissionsrunda på tre miljoner kronor. Bland ägarna finns miljardkoncernen Qliks vd Lars Björk.

Allone grundades i Ängelholm 2014 av vd och majoritetsägare Anders Paulson. Idén – att skapa en app som förvandlar din telefon till ett överfallslarm – kom när hans dotter bodde i Brasilien. Året efter lanserades appen gratis på 15 språk.

Förutom ett överfallslarm, som både ljuder högt och larmar andra app-användare i närheten, innehåller appen också ett trygghetslarm som larmar till exempel familjemedlemmar, vänner eller grannar vid en nödsituation. Dessutom har appen en GPS-funktion som gör det möjligt att i realtid exempelvis följa ett barns väg hem från skolan.

I början av året lanserade Allone applikationen Seecure som ersatte Alloneappen. Den nya versionen har kompletterats med bland annat ett chatverktyg. Enligt årsredovisningen från 2016 utvecklar bolaget nu också en version av appen som ska rikta sig till företag.

– Det händer väldigt mycket hos bolaget nu. Det är ju en helt ny app som snart ska lanseras och nästa vecka flyttar vi till Malmö, säger Anders Paulson.

Enligt Paulson har Allone hittills försökt flyga under radarn och han är fåordig om planerna inför våren. Men bolaget har inte lyckats undkomma uppmärksamhet, inte minst efter att IT-koncernen Qliks vd Lars Björk förra året gick in i bolaget vid en nyemission.

Allone fick då in drygt 3,2 miljoner kronor sammanlagt och nu har ytterligare 3 miljoner tillförts genom en emission riktad till befintliga ägare. Dessutom planerar bolaget att genomföra minst en nyemission till under året. Allone har fyra anställda och har ännu inga intäkter.

Emiliano Strauss

Nästa vecka flyttar apputvecklaren Allone till Malmö från Ängelholm, efter att nyss ha stängt en nyemissionsrunda på tre miljoner kronor. […]


För att läsa resten av artikeln behöver du
vara prenumerant och inloggad


 • “Odlat kött blir billigare än ko”

  ,
  Re:meat är först i Sverige med att utveckla odlat kött. Nu söker Malmöbolaget långsiktiga investerare som vet hur man bygger upp industrier från grunden.

 • Blåste Akelius liv i skoldebatten?

  Den avblåsta affären där Roger Akelius skulle köpa 25 procent av Academedia är en av de mest bisarra händelser som blivit mediastoff i svenskt näringsliv sedan millennieskiftet. Men det finns en enkel förklaring till att det blev så galet.

 • Rollatorbroms körde i diket

  Medeonbolaget Brillanze pausar försöken att få ut sina rollatorbromsar på marknaden och satsar istället på sina trasselfria fiskerullar. Bolaget håller nu på att resa 6 miljoner kronor för att snabba på utrullningen.

 • Tufft år för poolförsäljaren

  Konjunkturen och räntan var inte nådig mot poolföretaget Gullberg & Jansson i Helsingborg under 2023. Försäljningen dök och vinst vändes till förlust.